Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Profesionál
Když přijde na dezerty, můžete se spolehnout, že francouzské recepty patří mezi ty nejlepší. Jedním z takových jsou i pomerančové palačinky Crepes Suzette, na které natočil návod šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se připravit jednoduchý karamel a svařit ho s pomerančovou šťávou a máslem. Pak už stačí ve vzniklé omáčce chvíli povařit palačinky a s pomocí pomerančového likéru je oflambovat. Ale nebojte se – i to díky radám Romana Pauluse zvládnete hravě. Na závěr už zbývá jen podávat s trochou citrusových segmentů a třeba vanilkovou zmrzlinou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 254 kJ / 1 015 kcal
Bílkoviny
12,80 g
Tuky
47,40 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
114,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Každou porci připravujeme zvlášť, tedy v pánvi děláme maximálně 3 palačinky.
02.V rozehřáté pánvi roztopíme a zkaramelizujeme cukr. Do lehce zhnědlého cukru přidáme pomerančovou šťávu a necháme krátce provařit. Krátce zredukujeme a po chvíli přidáme máslo. Přidáme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůru.
03.Do vroucí omáčky vložíme 2-3 palačinky a necháme krátce provařit, aby se palačinky prohřály.
04.Následně přilijeme panák likéru, zapálíme a oflambujeme. Jakmile bude plamen dohořívat, dochutíme pomerančovými segmenty.
Aby se flambování povedlo, ujistěte se, že má likér alespoň 40 % alkoholu.
05.Servírujeme na velkém talíři, posypané čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou a několika lístky máty.
06.V Ideálním případě přidáme i vanilkovou zmrzlinu nebo tučnou zakysanou smetanu Créme Fraiche.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT