Crepes Suzette – palačinka na pomerančích

play Přehrát video recept
Crepes Suzette – palačinka na pomerančích
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Když přijde na dezerty, můžete se spolehnout, že francouzské recepty patří mezi ty nejlepší. Jedním z takových jsou i pomerančové palačinky Crepes Suzette, na které natočil návod šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se připravit jednoduchý karamel a svařit ho s pomerančovou šťávou a máslem. Pak už stačí ve vzniklé omáčce chvíli povařit palačinky a s pomocí pomerančového likéru je oflambovat. Ale nebojte se – i to díky radám Romana Pauluse zvládnete hravě. Na závěr už zbývá jen podávat s trochou citrusových segmentů a třeba vanilkovou zmrzlinou.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 254 kJ / 1 015 kcal

Bílkoviny

12,80 g

Tuky

47,40 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

114,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Každou porci připravujeme zvlášť, tedy v pánvi děláme maximálně 3 palačinky.

02.V rozehřáté pánvi roztopíme a zkaramelizujeme cukr. Do lehce zhnědlého cukru přidáme pomerančovou šťávu a necháme krátce provařit. Krátce zredukujeme a po chvíli přidáme máslo. Přidáme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůru.

03.Do vroucí omáčky vložíme 2-3 palačinky a necháme krátce provařit, aby se palačinky prohřály.

04.Následně přilijeme panák likéru, zapálíme a oflambujeme. Jakmile bude plamen dohořívat, dochutíme pomerančovými segmenty.

Aby se flambování povedlo, ujistěte se, že má likér alespoň 40 % alkoholu.

05.Servírujeme na velkém talíři, posypané čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou a několika lístky máty.

06.V Ideálním případě přidáme i vanilkovou zmrzlinu nebo tučnou zakysanou smetanu Créme Fraiche.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo