Cizrnové ragú se zeleninou a rýží

play Přehrát video recept
Cizrnové ragú se zeleninou a rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Nemáte chuť na maso, nebo konzumaci masa omezujete? I tak si můžete pochutnat. Vyzkoušejte cizrnové ragú s rýží podle Marcela Ihnačáka.


Tagy

Vegetarián

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 540 g vařená cizrna Freshona
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × mrkve
  • 3 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • sůl Kania
  • mletý černý pepř Kania
  • 1 × hrst sušená rajčata v oleji
  • čerstvý rozmarýn
  • 425 × loupaná rajčata Baresa
  • 500 ml voda nebo zeleninový vývar
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g mladý špenát
  • 1 × hrst listová petržel
  • 500 g basmati rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 688 kJ / 882 kcal

Bílkoviny

26,10 g

Tuky

22,30 g

Vláknina

16,30 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

144,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cizrnu propláchneme, scedíme a necháme okapat. 

02.Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme na malé kostky nakrájené mrkev a řapíkatý celer, promícháme a orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pálivou papričku bez semínek, osolíme, opepříme a restujeme doměkka. 

03.Jakmile zelenina změkne, přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný rozmarýn, rajčata z konzervy, promícháme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme máslo a vaříme si 10 minut. Poté stáhneme z ohně, přidáme špenát, nasekanou listovou petržel a lehce promícháme. 

04.Basmati rýži uvaříme podle návodu na obale.

05.Před podáváním zakápneme pokrm olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo