Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Nemáte chuť na maso, nebo konzumaci masa omezujete? I tak si můžete pochutnat. Vyzkoušejte cizrnové ragú s rýží podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 688 kJ / 882 kcal
Bílkoviny
26,10 g
Tuky
22,30 g
Vláknina
16,30 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
144,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cizrnu propláchneme, scedíme a necháme okapat.
02.Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme na malé kostky nakrájené mrkev a řapíkatý celer, promícháme a orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pálivou papričku bez semínek, osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
03.Jakmile zelenina změkne, přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný rozmarýn, rajčata z konzervy, promícháme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme máslo a vaříme si 10 minut. Poté stáhneme z ohně, přidáme špenát, nasekanou listovou petržel a lehce promícháme.
04.Basmati rýži uvaříme podle návodu na obale.
05.Před podáváním zakápneme pokrm olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT