Čerstvé těstoviny s krevetami a fenyklem

play Přehrát video recept
Čerstvé těstoviny s krevetami a fenyklem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nejenom na Silvestra (nebo Nový rok) oceníte recepty, které jsou jednak rychle hotové a které vás navíc příliš nezatíží. Jedním z nich jsou i těstoviny s krevetami a fenyklem podle návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Zjistíte, jak připravit omáčku z již zmiňovaného fenyklu, krevet, ale také bílého vína, smetany a bazalky. Uvařené těstoviny pak stačí s omáčkou už jen smíchat a můžete podávat! Hotovo budete mít už za pár minut, takže pokud si chcete s receptem více pohrát, připravte si na něj domácí těstoviny.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvé těstoviny pappardelle Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × fenykl
  • 4 × stroužky česnek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g syrové krevety
  • 8 × cherry rajčata
  • 50 ml suché bílé víno Soave
  • 200 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
  • 1 × snítka bazalka
  • 50 g parmazán Parmiggiano Reggiano Italiamo
  • 1 × bio citron (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 618 kJ / 626 kcal

Bílkoviny

27,00 g

Tuky

29,90 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

58,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a průběžně mícháme.

02.Ve wok pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém opražíme čerstvý fenykl nakrájený na proužky a nadrobno nasekaný česnek. Osolíme a opepříme.

03.Čerstvé očištěné krevety přidáme k fenyklu, krátce orestujeme, doplníme o čtvrtky cherry rajčat a zastříkneme bílým vínem.

Jak očistit krevety se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Krátce provaříme, aby se odpařil alkohol a zalijeme smetanou. Ochutíme natrhanými lístky bazalky a přendáme do omáčky čerstvě uvařené těstoviny.

05.Několikrát prohodíme a máme hotovo.

06.Nandáme na talíř a každou porci zasypeme strouhaným parmazánem, doplníme čerstvě nastrouhanou kůrou z bio citronu a fenyklovou natí.

Fenyklovou nať si připravte hned na začátku při krájení fenyklové bulvy. Najdete ji na vrchní části koupeného fenyklu a vzhledem připomíná kopr.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo