Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Nejenom na Silvestra (nebo Nový rok) oceníte recepty, které jsou jednak rychle hotové a které vás navíc příliš nezatíží. Jedním z nich jsou i těstoviny s krevetami a fenyklem podle návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Zjistíte, jak připravit omáčku z již zmiňovaného fenyklu, krevet, ale také bílého vína, smetany a bazalky. Uvařené těstoviny pak stačí s omáčkou už jen smíchat a můžete podávat! Hotovo budete mít už za pár minut, takže pokud si chcete s receptem více pohrát, připravte si na něj domácí těstoviny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 618 kJ / 626 kcal
Bílkoviny
27,00 g
Tuky
29,90 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
58,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a průběžně mícháme.
02.Ve wok pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém opražíme čerstvý fenykl nakrájený na proužky a nadrobno nasekaný česnek. Osolíme a opepříme.
03.Čerstvé očištěné krevety přidáme k fenyklu, krátce orestujeme, doplníme o čtvrtky cherry rajčat a zastříkneme bílým vínem.
Jak očistit krevety se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Krátce provaříme, aby se odpařil alkohol a zalijeme smetanou. Ochutíme natrhanými lístky bazalky a přendáme do omáčky čerstvě uvařené těstoviny.
05.Několikrát prohodíme a máme hotovo.
06.Nandáme na talíř a každou porci zasypeme strouhaným parmazánem, doplníme čerstvě nastrouhanou kůrou z bio citronu a fenyklovou natí.
Fenyklovou nať si připravte hned na začátku při krájení fenyklové bulvy. Najdete ji na vrchní části koupeného fenyklu a vzhledem připomíná kopr.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT