Bramborové kuličky s vanilkovou omáčkou

play Přehrát video recept
Bramborové kuličky s vanilkovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte netradiční moučník v podobě bramborových kuliček s vanilkovou omáčkou. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 230 g brambor
  • 1 × vejce "M"
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 70 g cukru krystal Castello
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 0,5 × balení kypřicího prášku do pečiva (asi 13 g)
  • slunečnicový olej Promienna na smažení
  • 1 ks citron (kůra)
  • 100 g rozinek Suntree

Vanilková omáčka

  • 500 ml čerstvé smetany Pilos (obsah tuku 12 %)
  • 60 g cukru krystal Castello
  • vanilkový extrakt nebo 20 g vanilinového cukru Castello
  • 3 × vejce "M"
  • pár lístků čerstvé máty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 097 kJ / 501 kcal

Bílkoviny

12,80 g

Tuky

14,20 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

0,65 g

Sacharidy

80,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tip

01.Podívejte se na triky kuchynelidlu.cz, kde Markéta radí, jak připravit vanilkový extrakt.

Postup

Těsto

02.V robotu smícháme uvařené a najemno nastrouhané brambory s vejcem. Za stálého míchání přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do vzniklého těsta nastrouháme citronovou kůru a nasypeme rozinky, zpracujeme rukama a vytvoříme kuličky o průměru asi 4 cm. Kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje ze všech stran (nejlépe jen po třech kusech, aby olej nevychladl a kuličky se jím příliš nenasákly).

Vanilková omáčka

03.Do hrnce dáme smetanu, cukr a vanilkový extrakt (příp. vanilinový cukr) a za občasného míchání zahřejeme (nevaříme). V míse ušleháme žloutky, opatrně všleháme nejprve 2 lžíce teplé smetany a poté zbylou (ne vařící) smetanu.

Servírování

04.Bramborové kuličky servírujeme na talíř přelité omáčkou a ozdobené mátovými lístky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo