Blesková sardinková pomazánka
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rychlá a zdravá svačinka? To je rybičková pomazánka se sardinkami podle Karolíny Kamberské. S proteinovým chlebíkem splňuje všechny požadavky zdravé svačiny pro každou věkovou skupinu.


Karolína Kamberská

Karolína Kamberská

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 180 g sardinky ve slunečnicovém oleji Nixe (2 plechovky)
  • 250 g polotučný tvaroh Pilos
  • 2 × lahůdková cibulky + na ozdobu
  • 1 × citron (šťáva)
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • na podávání proteinový chlebík Tastino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 016 kJ / 243 kcal

Bílkoviny

23,20 g

Tuky

14,60 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

5,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ze sardinek slijeme olej a vložíme je do mísy. 

Sardinky jsou nejlepším zdrojem vápníku, protože je to jediné maso, které jíme i s kostmi. 

02.Přidáme tvaroh a zamícháme.

03.Lahůdkovou cibulku nakrájíme a vmícháme ji do mísy.

04.Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zamícháme.

05.Tip: Pokud máte raději hladší konzistenci, pomazánku rozmixujte. 

05.Pomazánku podáváme namazanou na proteinovém chlebíku a ozdobenou nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

07.Tip: Sardinky jsou také zdrojem vitaminu D, ale pozor, jedna celá konzerva pokryje jen pětinu množství. Senioři by měli „déčko“ doplňovat celoročně, protože po padesátce už ten příjem ze sluníčka nefunguje tak dobře jako dřív.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo