Kuchyně
Česká
Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Rychlá a zdravá svačinka? To je rybičková pomazánka se sardinkami podle Karolíny Kamberské. S proteinovým chlebíkem splňuje všechny požadavky zdravé svačiny pro každou věkovou skupinu.
Energie
1 016 kJ / 243 kcal
Bílkoviny
23,20 g
Tuky
14,60 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
5,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ze sardinek slijeme olej a vložíme je do mísy.
Sardinky jsou nejlepším zdrojem vápníku, protože je to jediné maso, které jíme i s kostmi.
02.Přidáme tvaroh a zamícháme.
03.Lahůdkovou cibulku nakrájíme a vmícháme ji do mísy.
04.Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zamícháme.
05.Tip: Pokud máte raději hladší konzistenci, pomazánku rozmixujte.
05.Pomazánku podáváme namazanou na proteinovém chlebíku a ozdobenou nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
07.Tip: Sardinky jsou také zdrojem vitaminu D, ale pozor, jedna celá konzerva pokryje jen pětinu množství. Senioři by měli „déčko“ doplňovat celoročně, protože po padesátce už ten příjem ze sluníčka nefunguje tak dobře jako dřív.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT