Losos v měšci s kořenovou zeleninou a bramborami

play Přehrát video recept
Losos v měšci s kořenovou zeleninou a bramborami
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

S přibývajícím věkem je potřeba dbát neustále více na zdravou stravu. Více nám o tom poví Karolína Kamberská a společně s Romanem Paulusem uvaří lososa v měšci s bramborami.  

Tagy

Den seniorů

Karolína Kamberská

Karolína Kamberská

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × velké brambory
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • čerstvý tymián
  • 2 × mrkev
  • 2 × petržel
  • 100 g celer
  • 2 × filet lososa bez kůže
  • 100 ml suché bílé víno
  • čerstvý kopr
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 494 kJ / 835 kcal

Bílkoviny

42,50 g

Tuky

27,60 g

Vláknina

16,00 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

98,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, které naskládáme na pečicí papír. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem.

02.Na brambory naskládáme kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili a nakrájeli na plátky. 

03.Lososa zbavíme kůže, položíme na zeleninu, osolíme, opepříme, zakápneme bílým vínem a přidáme kopr. 

Jednoduchý trik, jak zbavit lososa kůže, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

04.Pečicí papír uzavřeme do měšce a svážeme provázkem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15–20 minut, brambory musí být měkké.

05.Před podáváním otevřeme a zakápneme citronovou šťávou. 

Při otevírání měšce dávejte pozor na unikající horkou páru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo