Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Výborný houskový knedlík se dá připravit i zcela bez lepku – jak to dělá například šéfkuchař Roman Paulus. Potřebovat budete na kostičky nakrájené bezlepkové pečivo a bezlepkovou mouku. Aby byly knedlíčky krásně nadýchané a chuťově bezvadné, přidává se do těsta i trocha muškátového oříšku a našlehané vaječné bílky. A to nejlepší – knedlíky se vaří v páře v hrnečcích vymazaných sádlem, takže jednoduchá příprava je zaručena!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 808 kJ / 432 kcal
Bílkoviny
11,60 g
Tuky
14,80 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
61,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme bezlepkový chléb nakrájený na kostičky, osolíme a opečeme dozlatova.
02.V míse smícháme bezlepkovou mouku, žloutky a mléko a přidáme opečený chléb.
Každá bezlepková mouka je jiná, proto bude nutné přizpůsobit množství přidávané tekutiny.
03.Přidáme nasekanou listovou petržel, hustý sníh z bílků a nastrouhaný muškátový oříšek a zamícháme.
04.Hrnečky vymažeme změklým sádlem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme připraveným těstem. Vaříme pod pokličku ve vodní lázni asi 35 minut. Po uvaření necháme 3–4 minuty odležet, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT