Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
K tomu, abyste upekli výborné sušenky nepotřebujete nutně klasickou mouku s lepkem. Důkazem toho je i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který peče bezlepkové sušenky z arašídového másla. Kromě burákového másla budete potřebovat už jen několik základních surovin, třeba mandlovou mouku pro jemný oříškový nádech. Hotové sušenky si můžete dát jen tak, nebo je například ještě polít čokoládovou polevou.
Energie
2 850 kJ / 681 kcal
Bílkoviny
22,10 g
Tuky
42,80 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
56,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme arašídový krém se špetkou soli a vejci a promícháme. Přisypeme třtinový cukr a smícháme. Jakmile se všechny suroviny promísí a hmota začne tuhnout, přidáme mandlovou mouku. Z hotového těsta vytvarujeme kuličky, které rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a lehce rozmáčkneme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 12 minut.
02.Po vychladnutí můžeme sušenky skladovat 1–2 týdny v uzavíratelné nádobě.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT