Banánové lívance
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Milujete sladké k snídani? Pokud ano, neměli byste si nechat ujít banánové lívance podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Kromě toho, že při jejich přípravě snadno zužitkujete i starší banány, můžete si je nachystat v klasické i kakaové variantě. Zatímco je Roman Paulus podává s tvarohem, javorovým sirupem a ořechy, vy můžete vyzkoušet i další oblíbené kombinace, například s lesním ovocem nebo lískooříškovou pomazánkou.

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 5 × velmi zralé banány
  • 2 × vejce „M“
  • 400 ml plnotučné mléko
  • 250 g hladká mouka
  • 2 × lžička cukr krupice
  • 2 × lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g vanilkový cukr
  • sůl
  • na smažení rostlinný olej
  • na podávání tvaroh
  • na podávání javorový sirup
  • na podávání lískové ořechy
  • na podávání čerstvá máta

Varianta s kakaem:

  • navíc 2 lžíce kakao na pečení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 977 kJ / 473 kcal

Bílkoviny

14,80 g

Tuky

7,30 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

88,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.4 banány oloupeme a rozšťoucháme šťouchadlem tak, aby v těstě zůstaly kousky. Přidáme vejce a mléko. V míse smícháme hladkou mouku s cukrem, kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a solí a vmícháme mokré suroviny.

Mokré suroviny vždy přimíchávejte k suchým, aby se netvořily hrudky.

02.Připravujeme-li variantu s kakaem, přidáme ještě kakao. Do rozehřáté pánve s olejem dáme velkou lžící těsto. Zbylý banán nakrájíme na plátky a na každý lívanec několik plátků položíme. Překryjeme trochou těsta a jakmile je lívanec ze spodní části opečený, otočíme a dopečeme i z druhé strany. 

03.Podáváme s nočkem tvarohu, přelité javorovým sirupem a ozdobené nasekanými lískovými ořechy a snítkou máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo