Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Milujete sladké k snídani? Pokud ano, neměli byste si nechat ujít banánové lívance podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Kromě toho, že při jejich přípravě snadno zužitkujete i starší banány, můžete si je nachystat v klasické i kakaové variantě. Zatímco je Roman Paulus podává s tvarohem, javorovým sirupem a ořechy, vy můžete vyzkoušet i další oblíbené kombinace, například s lesním ovocem nebo lískooříškovou pomazánkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 977 kJ / 473 kcal
Bílkoviny
14,80 g
Tuky
7,30 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
88,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.4 banány oloupeme a rozšťoucháme šťouchadlem tak, aby v těstě zůstaly kousky. Přidáme vejce a mléko. V míse smícháme hladkou mouku s cukrem, kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a solí a vmícháme mokré suroviny.
Mokré suroviny vždy přimíchávejte k suchým, aby se netvořily hrudky.
02.Připravujeme-li variantu s kakaem, přidáme ještě kakao. Do rozehřáté pánve s olejem dáme velkou lžící těsto. Zbylý banán nakrájíme na plátky a na každý lívanec několik plátků položíme. Překryjeme trochou těsta a jakmile je lívanec ze spodní části opečený, otočíme a dopečeme i z druhé strany.
03.Podáváme s nočkem tvarohu, přelité javorovým sirupem a ozdobené nasekanými lískovými ořechy a snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT