Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Zapečené palačinky plněné mletým masem a kukuřicí

Sladké palačinky k snídani patří mezi klasiku, ale úplně stejně si pochutnáte i na slaných palačinkách k obědu nebo večeři. Alespoň když budete postupovat podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten natočil návod na zapečené palačinky s mletým masem a parmazánem. Naučíte se připravit ragú z mletého masa, sekaných rajčat, fazolí a kukuřice (které může posloužit jako skvělý základ na chilli con carne) a také zjistíte, jak namíchat jednoduchou směs z parmazánu a vajec na zapékání. Podávejte jen tak nebo s trochou listového salátu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Palačinky

  • 150 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce "M"
  • 300 ml plnotučné čerstvé mléko Pilos (3,5 % tuku)
  • přepuštěné máslo na smažení
  • 1 × lžíce sekaná listová petržel
  • 1 × lžíce sekaný tymián

Náplň

  • 50 ml extra panenský olivový olej Eridanous
  • 1 × červená cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 600 g mleté maso mix Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g bio loupaná krájená rajčata Frehshona
  • 100 g červené fazole Freshona
  • 100 g sterilovaná kukuřice Freshona
  • 1 × lžíce sekaný čerstvý koriandr

Na zapečení

  • 5 × vejce „M“
  • 75 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo

POSTUP

Palačinky:

Z vajec, mouky, mléka a bylinek si připravíme těsto, ze kterého na přepuštěném másle připravíme palačinky.

Tip: Podrobný návod, jak udělat palačinky, najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Jen pro tento recept nezapomeňte přidat nasekané bylinky.

Náplň:

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a pálivou papričku dle chuti. Přidáme i mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se kompletně nerozpadne.

Následně přidáme rajčata, fazole a kukuřici, stáhneme plamen a pomalu dusíme doměkka asi 30 minut. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.

Tip: Pokud směs necháte vychladnout, bude se lépe plnit do palačinek.

Parmazán nastrouháme a promícháme ho s vejci a čerstvě mletým pepřem.

Hotovou masovou směs plníme do palačinek, zabalíme a skládáme do pekáčku. Následně přelijeme směsí sýra s vejci a pečeme v troubě rozehřáté na 230 °C 10–15 minut na grilovací program dozlatova.

Podáváme ideálně teplé se zeleninovým salátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 941 kcal, 59 g bílkovin, 45 g sacharidů, 58 g tuků

Orientační nutriční hodnoty (4 porce): 3766 kcal, 237 g bílkovin, 181 g sacharidů, 233 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU