Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vepřová játra s hořčičnou omáčkou, bulgurem a quinoou

Jsou lidé, kteří si restovaná játra nemohou vynachválit a s tímto receptem se mezi ně dozajista přidáte i vy! Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na vepřová játra s hořčičnou omáčkou. Dozvíte se, jak játra správně orestovat, aby neztvrdla, i to, proč se říká, že je nejlepší je solit až na konci. Použít můžete stejně jako Roman Paulus játra vepřová, ale pochutnáte si i na drůbežích a obzvláště na telecích! Kromě jater se naučíte i připravit omáčku s hrubozrnnou hořčicí a jablečným octem. Jako příloha se nejvíc hodí quinoa s bulgurem, ale zabodujete i s hranolkami, nejlépe domácími.



SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Příloha

  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 30 g petržele
  • 30 g mrkve
  • 40 g celeru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g směs předvařené quinoy a bulguru Golden Sun
  • 200 ml vepřového (drůbežího) vývaru
  • 2 × lžíce čerstvé sekané listové petržele
  • vídeňská cibulka

Játra

POSTUP

Příloha:

V hrnci rozpustíme lžíci másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu (petržel, mrkev, celer). Krátce orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme směs bulguru s quinoou rovnou z pytlíku. Krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme na malý plamen, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít, aby zelenina zůstala křupavá. Nakonec vmícháme sekanou listovou petržel.

Játra:

Očištěná játra opepříme, lehce pomoučníme a prudce opečeme v rozehřátém přepuštěném másle z obou stran (asi 1 minutu z každé strany).

Tip: Jak připravit přepuštěné máslo se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Vyndáme z pánve a na výpeku se lžící másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Ochutíme hořčicí a octem, který necháme vyvařit. Pak zalijeme vývarem, krátce povaříme a játra vložíme zpět do omáčky, kde je na mírném plameni dusíme doměkka asi 4 minuty. Dáváme pozor, aby nebyla převařená.

Ke konci omáčku osolíme a vmícháme do ní lžíci másla.

Servírování:

Doprostřed talíře nandáme štědrou porci zeleninové směsi s bulgurem, na kterou položíme játra a přelijeme hořčičnou omáčkou. Nakonec ozdobíme vídeňskou cibulkou a snítkou listové petržele.

Tip: Jak připravit vídeňskou cibulku se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU