Vdolky se zakysanou smetanou
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Vdolky se zakysanou smetanou

Navštivte Lidl Cukrárnu a vyzkoušejte recept Martkéty Krajčovičové na jemné vdolky se zakysanou smetanou!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 800 g polohrubé mouky Castello
  • 500 ml polotučného mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 50 g cukru krystal Castello + 1 lžíce do kvásku
  • 42 g čerstvého droždí
  • 120 g másla
  • 2 × lžíce Tuzemáku Alliance
  • 1 × vejce (žloutek)
  • 1 ks citrón (kůra)
  • 500 ml slunečnicového oleje Promienna

Navrch

  • 300 g kysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 1 × lžíce cukru krystal Castello
  • 1 ks citron (kůra)
  • 200 g borůvkového džemu Maribel

POSTUP

Těsto

V míse s moukou vytvoříme důlek, do kterého nalijeme vlažné mléko, dáme lžíci cukru a nadrobené droždí. Necháme na teplém místě vykynout kvásek a poté přidáme rozpuštěné máslo, Tuzemák, žloutek, cukr a citrónovou kůru. Těsto důkladně zpracujeme a necháme kynout. Po 20 minutách znovu propracujeme. Těsto necháme dostatečně vykynout a poté tvoříme malé bochánky, které necháme chvilku odležet, poté roztáhneme na velikost vdolku, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

Kysaná smetana

Smetanu smícháme v misce s cukrem a citronovou kůrou.

Vdolky

Na vdolky rozetřeme borůvkový džem a dáme lžičku připravené smetany.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU