Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Těsto na éclair

Víte, co je to éclair? Jedna se o výborný francouzský dezert, který velmi jednoduše můžete připravit i doma. Pomůže vám s tím video návod od šéfkuchaře Romana Pauluse, ve kterém se naučíte vyrobit těsto (které se podobá klasickému odpalovanému). Zjistíte, i jak „éclairky“ nanést na pečicí plech pomocí cukrářského sáčku a jak je správně upéct. Zdobení a dokončování si pak necháme na někdy příště.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml voda
  • 250 ml plnotučné mléko
  • 225 g máslo
  • 10 g krupicový cukr
  • 8 g sůl
  • 275 g hladká mouka
  • 350 g vejce (asi 6 ks)
  • moučkový cukr na posypání
  • pečicí plech
  • pečicí papír
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • malé sítko
  • kuchyňský robot

POSTUP

Vodu, mléko, máslo, cukr a špetku soli přivedeme společně do varu, vmícháme mouku a vaříme–odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně v robotu vmícháme postupně vejce a tím vznikne odpalované těsto.

Takto připravené těsto přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou, nastříkáme na pečicí plech vyložený pečicím papírem, posypeme moučkovým cukrem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 10 minut, potom stáhneme teplotu na 160 °C a 35–40 minut dopékáme.

Plníme různými krémy a zdobíme polevami podle chuti až zcela vychladlé.

Tip: Jak naplnit éclairky a inspiraci na zdobení najdete v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU