Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Smažené rybí krokety

Bramborové krokety jste už dozajista vyzkoušeli, ale máte zkušenost i s rybími kroketami? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravil podrobný návod na přípravu kroket z vařené tresky. Naučíte se, jak tresku uvařit na páře, jak ji ochutit i s čím ji potom smíchat, abyste získali perfektní základ pro dokonalé rybí karbanátky. Budete potřebovat i trochu chilli pasty a majonézu. Hotové rybí kuličky stačí už jen obalit v klasickém trojobalu a poté dozlatova usmažit v rostlinném oleji nebo ještě lépe v přepuštěném másle. Hotové je podávejte s tím, co máte nejraději, například jako Roman Paulus s bramborovou kaší a lehkým ředkvičkovým salátem. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g filé z tresky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × baby římský salát
  • 145 g ředkvičky
  • 80 g bílá ředkev
  • 40 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 10 ml citron (šťáva)
  • 1 × lžička krupicový cukr Belbake
  • 30 g mleté chilli papričky Italiamo
  • 180 g majonéza premium Kania
  • 35 g lahůdková cibulka
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g strouhanka Belbake
  • řepkový olej Vita D'or
  • 800 g bramborová kaše
  • pařáček
  • kovové sítko
  • šťouchadlo
  • papírové utěrky

POSTUP

Tresku stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a vaříme v páře asi 5 minut. 

Tip: Do vody přidejte oblíbené bylinky nebo trochu vína.

Malý římský salát, očištěné ředkvičky a bílou ředkev nakrájíme na nudličky a v míse promícháme.

Dresink připravíme smícháním olivového oleje, citronové šťávy, cukru, trochy soli a pepře. Přelijeme s ním připravený salát.

Tip: Na krokety jde použít i méně kvalitní ořez ryb a prémiové filetky si schovat na opečení na pánvi.

Vařenou tresku vyndáme na talíř a lžící rozdrobíme. Necháme krátce vychladnout a vyždímáme přebytečnou vodu. Ochutíme chilli pastou, solí, pepřem, majonézou, lžící strouhanky a nasekanou lahůdkovou cibulkou. Dobře promícháme a tvarujeme krokety – kuličky, které obalujeme v klasickém trojobalu. Nejprve v hladké mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

Tip: Aby se kuličky lépe obalovaly, nechte je krátce zatuhnout v mrazáku.

Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Podáváme několik čerstvě usmažených rybích kroket s jemnou bramborovou kaší a připraveným salátem.

Tip: Jak připravit tu nejjemnější bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez bramborové kaše): 788 kcal, 29 g bílkovin, 29 g sacharidů, 62 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU