Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Nepečené višňové kuličky

Čím více se bude blížit Štědrý den, tím více budete pokukovat po jednoduchých receptech na nepečené vánoční cukroví. Takové višňové kuličky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si určitě zamilujete. Potřebujete na něj jen pár surovin, jako jsou piškoty, vlašáky nebo právě kompotované višně. S tvarováním výsledných kuliček vám pak zajisté pomohou i vaše děti, ale protože rádi ujídají, vynechejte v takovém případě ze surovin jindy přidávaný tuzemák.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 120 g piškoty (případně bezlepkové)
  • 100 g vlašské ořechy + na obalení
  • 2 × lžíce moučkový cukr
  • 170 g višně z kompotu
  • 2 × lžíce máslo
  • 4 × lžíce tuzemák
  • 1 × lžíce šťáva z kompotu
  • mixér
  • papírové košíčky

POSTUP

Vlašské ořechy a piškoty rozemeleme, máslo rozpustíme a višně, pokud již nejsou, vypeckujeme a scedíme (váha višní je udaná bez pecek).

Piškoty smícháme s ořechy, cukrem a celými višněmi, které v ruce rozdrtíme. Zalijeme rozpuštěným máslem, tuzemákem a vodou z kompotu.

Tip: Nálev z kompotu přidejte dle konzistence těsta. Mělo by být takové, aby se z něho dobře tvarovaly kuličky.

Těsto vložíme alespoň na 30 minut do lednice a necháme odpočinout. Následně tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých vlašských oříšcích. Podáváme v papírových košíčcích.

Tip: Višňové kuličky připravujte až jako jedno z posledních cukroví a uchovávejte v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU