Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Játrová paštika*

Na domácí paštiku jen tak něco nemá! Připravit ji je navíc mnohem snadnější, než si možná myslíte! Dokáže vám to šéfkuchař Roman Paulus, který natočil jednoduchý video recept na paštiku z drůbežích jater. Použít můžete játra kuřecí, ale stejně tak dobře i husí nebo kachní. Jediné, co je potřeba před rozmixováním jater, je osmažit je s cibulkou nebo šalotkou a kořením a na závěr přidat ještě kapku brandy nebo portského vína. Hotovou drůbeží játrovku pak můžete ozdobit brusinkami, plátky mandlí anebo ji jen tak zalít tenkou vrstvou másla a co nejdřív si na ní pochutnat.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g másla Pilos
  • 2 × šalotky
  • 1 × stroužek česneku
  • 3 × bobkové listy Kania
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 300 g kuřecích jater Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 30 ml brandy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • chléb Řemeslný pecen Náš kraj
  • cibulovo-jablečno-zázvorová marmeláda

POSTUP

150 g másla v malém rendlíku rozpustíme.

V pánvi rozehřejeme 50 g másla, na kterém dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme bobkové listy, lístky čerstvého tymiánu a očištěná játra. Opepříme a restujeme. Následně přilijeme brandy a můžeme i zapálit a oflambovat. Krátce 2-3 minuty dusíme pod pokličkou.

Játra osolíme, můžeme dopepřit dle chuti, vyndáme bobkové listy a přendáme do mixéru. Zalijeme 50 ml rozpuštěného másla a důkladně umixujeme. Následně přidáme dalších 50 g rozpuštěného másla, lehce promícháme a znovu krátce promixujeme.

Hotovou paštiku nandáme do čistých sklenic, několikrát se sklenicí bouchneme, paštiku uhladíme a zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Sklenici zavřeme až po vychlazení paštiky. Uchováváme v lednici, kde vydrží minimálně týden.

Podáváme za tepla i za studena s čerstvě opečeným chlebem a ideálně cibulovo-jablečno-zázvorovou marmeládou.

Tip: Jak si připravíte cibulovo-jablečno-zázvorovou marmeládu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU