Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Dýňový hummus

 Dýňová sezóna přichází. Zatímco dýňové latte nebo koláč už nikoho nepřekvapí, představa dýňového hummusu se vám na první pohled může zdát poněkud netypická. O to větší pochoutka to ale je! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, díky kterému si pomocí běžného mixéru snadno připravíte hummus z dýně a cizrny. Dýni můžete přidat vařenou anebo pečenou, která dodá cizrnové pomazánce příjemný kouřový nádech. Na hummusu si pochutnáte jen tak, s pita chlebem nebo s na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vařené cizrny
  • 350 g vařené dýně Hokaido
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • 1 × lžička římského kmínu
  • 1 × lžička kari koření
  • 1 × citron (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • 4 × lžíce sezamové pasty tahini
  • 50 ml olivového oleje

POSTUP

Dýni očistíme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Cizrnu scedíme (necháme si kuličky i vodu z nálevu), česnek oloupeme a papričku nakrájíme najemno.

Do mixéru vložíme cizrnu i s trochou vody z nálevu, vařenou dýni, oloupané stroužky česneku, najemno nasekanou pálivou papričku, římský kmín, kari koření, citronovou šťávu, sůl, pepř, sezamovou pastu tahini a důkladně rozmixujeme.

Přidáme olivový olej a dle potřeby můžeme přilít vodu z cizrnového nálevu, aby se hmota dobře mixovala. Po rozmixování znovu ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

Podáváme v misce ozdobené marinovanou dýní, chilli papričkou, olivovým olejem a lístky listové petržele. Servírujeme spolu s pita chlebem nebo hranolky čerstvé zeleniny.

Tip: Jak připravit pita chleba, tahini nebo nakládanou dýni se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU