Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Blanšírované mandle

Když si v obchodě pořídíte mandle, je dobré je umět i správně zpracovat. Přesně k těmto účelům natočil šéfkuchař Roman Paulus návod na blanšírování a loupání mandlí. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je kromě mandlí ještě hrnec s vroucí vodou. Mandlím stačí jen několik minut varu a jindy tvrdá a nepoddajná slupka z nich půjde stáhnout jedna radost. Takto upravené mandličky můžete použít například při zdobení vánočního cukroví, koláčů, ale také při přípravě domácího marcipánu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • neloupané mandle
  • Kovové sítko
  • Papírové utěrky

POSTUP

V hrnci přivedeme k varu vodu. Mandle rovnou z pytlíku vysypeme do vroucí vody, povaříme 2–3 minuty, vypneme plamen a necháme ještě 1 minutu v horké vodě. Slupka se pěkně oddělí od jádra a mandle se lehce „nafoukne“.

Mandle přendáme do studené vody a ještě teplé „vymáčkneme“ ze slupky. Mělo by to jít velmi snadno.

Tip: V případě, že slupka ještě pevně drží na ořechu, povaříme je trochu déle.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU