Kuchyne Lidlu

Řapíkatý

Řapíkatý celer je pěstován téměř na celém světě. Má dlouhou historii - byl používán již ve starověku. Jeho zelené stonky dosahují výšky až do 50 cm. Chuť celeru je velmi specifická, trochu pikantní. Přidává se do salátů a polévek. Z řapíkatého celeru je možné připravit krémovou polévku. Je však třeba pamatovat na to, že chuť této zeleniny je velmi intenzivní. Při přidávání do jídel musíme být s jeho množstvím opatrní, aby nedošlo k potlačení chuti ostatních složek jídla.

Jak ho kupovat?

Stonek naťového celeru by měl být pružný a tvrdý. Neměl by působit zvadle. Listy by měly být svěží a zelené.

Jak ho skladovat?

Stonky celeru by po nákupu měly být rychle zkonzumovány. Skladujeme ho po krátkou dobu v chladničce. Zeleninu je možné zmrazit.

Jaké má vlastnosti?

Naťový celer je bohatý na vitamíny C a E - podporuje imunitní systém, chrání organizmus před volnými radikály. Zelenina je známá svými zklidňujícími vlastnostmi. Je považována za afrodiziakum. Šťáva z naťového celeru zesiluje vlasy, nehty a vyživuje pokožku.

 

Nutriční hodnoty ve 100 g zeleniny:

• Energetická hodnota - 13 kcal

• Bílkoviny - 1 g

• Sacharidy - 3,6 g

• Tuky 0,2 g

Zpět na Lidl Stánek


Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.