
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
- Piškotová roláda
- Obrácený koláč Tarte Tatin
- Kynutý makový květ
- Nadýchané lívance – suflé pancakes
- Škvarkové pagáčky
Nadýchaný, vláčný a voňavý velikonoční beránek je základem českých Velikonoc. Jak upéct snadného beránka ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Ukáže recept na beránka, který zvládnou i začátečníci, prozradí, jak nejlépe vysypat formu na pečení a hlavně se dozvíme, jak dlouho beránka péct. Suroviny už pravděpodobně máte všechny doma, tak není na co čekat. Pusťte se s námi do pečení!
Recept na velikonočního beránka s pudinkovým práškem
Potřebujeme: formu na beránka, kuchyňský robot, malé sítko
Suroviny na dva malé beránky:
- 5 vajec „M“
- 250 g cukru krystal
- 2 vanilkové cukry
- 200 ml rostlinného oleje
- 200 ml plnotučného mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 bio citron (kůra)
- 250 g polohrubé mouky + na vysypání
- máslo na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
Postup:
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Do šlehače dáme celá vejce, oba cukry a šleháme do husté pěny. Poté pomalu přilijeme olej a následně vypneme kuchyňského robota a metličkou ručně zapracujeme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůru a mouku.
Nalijeme do vysypané formy a pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Hotového beránka vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a teprve poté vyndáme z formy.
Před podávání necháme vychladnout a zaprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše