Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Nadýchaný, vláčný a voňavý velikonoční beránek je základem českých Velikonoc. Jak upéct  snadného beránka ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Ukáže recept na beránka, který zvládnou i začátečníci,  prozradí, jak nejlépe vysypat formu na pečení a hlavně se dozvíme, jak dlouho beránka péct. Suroviny už pravděpodobně máte všechny doma, tak není na co čekat. Pusťte se s námi do pečení!

Recept na velikonočního beránka s pudinkovým práškem

Potřebujeme:  formu na beránka, kuchyňský robot, malé sítko     

 

Suroviny na dva malé beránky:

  • 5 vajec „M“
  • 250 g cukru krystal
  • 2 vanilkové cukry
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 bio citron (kůra)
  • 250 g polohrubé mouky + na vysypání
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

Do šlehače dáme celá vejce, oba cukry a šleháme do husté pěny. Poté pomalu přilijeme olej a následně vypneme kuchyňského robota a metličkou ručně zapracujeme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůru a mouku.

Nalijeme do vysypané formy a pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Hotového beránka vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a teprve poté vyndáme z formy.
Před podávání necháme vychladnout a zaprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.