Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Teriyaki omáčka je jedním ze základů japonské kuchyně a díky návodu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji teď snadno můžete připravit sami doma! Postačí vám k tomu restovaná lahůdková cibulka, mrkev, cibule a česnek a k tomu pár speciálních surovin v podobě rýžového vína mirin a rýžového sake. Kouzlo dotvoří už jen sójová omáčka a cukr. Hotová omáčka vydrží klidně i celý měsíc, ale jak ji jednou ochutnáte, už bez ni nebudete chtít vařit.

Recept na teriyaki omáčku

 

Potřebujeme:  metlička, grilovací pánev, kovové sítko

Suroviny:

  • 1 lahůdková cibulka
  • ½ mrkve
  • ½ cibule
  • 20 g česneku
  • 180 ml sójové omáčky
  • 90 ml japonského rýžového vína mirin
  • 90 ml japonského rýžového sake
  • 200 g krupicového cukru

 

Postup:

Zeleninu očistíme, nakrájíme na velké kousky a zprudka opečeme v grilovací pánvi.

V hrnci smícháme sójovou omáčku, rýžové víno Mirin, rýžové sake a cukr. Omáčku zahřejeme, cukr rozpustíme, přidáme opečenou zeleninu přímo z pánve a lehce vaříme 20–30 minut.

Následně hotovou přecedíme přes sítko, přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici, kde vydrží minimálně měsíc.

Používáme k ochucení masa a ryb.

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.