Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Sladkokyselá omáčka s chilli papričkou určitě patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Servíruje se především k pokrmům asijské kuchyně, své příznivce má ale ve všech kuchyních.  Hodí se k rybám nebo masu, ale skvěle si rozumí rovněž s rýží nebo grilovanou zeleninou. Tato omáčka se snadno připravuje a není náročná na suroviny, stačí jen cukr, ocet, sůl, česnek, voda a chilli papričky. V tomto videu Kulinářské akademie vás Roman Paulus přesvědčí o tom, že snad není snazší omáčka, kterou byste mohli doma připravit a že se to vyplatí víc, než ji kupovat v asijských obchodech. Získáte tak ověřený recept, po kterém sáhnete vždy, když dostanete chuť na něco pikantního.

Recept na sladkokyselou chilli omáčku

Suroviny

  • ½ hrnku cukru
  • ⅓ hrnku bílého nebo třtinového octa
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce vody
  • 3 červené chilli papričky

Postup

Cukr, ocet, trochu soli, nasekaný česnek, vodu a nakrájené chilli papričky vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo, přendáme do rendlíku, přivedeme k varu a necháme asi 5 minut provářet. Omáčka je vhodná k jarním závitkům nebo k jiným thajským pokrmům.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.