Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin: z masa, ryb a mořských plodů, zeleniny nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se však připravuje z hovězí svíčkové. Roman Paulus Vám prozradí recept na carpaccio z hovězího masa, podává ho s rukolou, hoblinkami parmezánu a tenkými plátky žampionů. Podívejte se, jak si tento rychlý, a přitom exkluzivní předkrm můžete připravit sami doma.

 

Recept na hovězí carpaccio

Suroviny:

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 100 g rukoly
  • extra panenský olivový olej
  • balsamico
  • sůl
  • pepř
  • drobné lístky na ozdobu (lichořeřišnice, šťovík)
  • 100 g parmezánu
  • čerstvé žampiony

 

Postup:

Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které pak mezi dvěma fóliemi rozmělníme paličkou nebo tloukem na velice tenkou placku. Z masa odstraníme šlachy, poté uděláme kuličku, kterou rozklepeme na tenký plátek. Pomocí kuchařské karty upravíme do požadovaného tvaru a uhladíme.

Rukolu namarinujeme olivovým olejem, balsamicem, osolíme, opepříme, promícháme a položíme doprostřed talíře. Na rukolu přemístíme připravené maso, opepříme, osolíme, ozdobíme zbylou marinovanou rukolou, lístky lichořeřišnice a šťovíku, hoblinkami parmezánu a plátky čerstvých žampionů a zakápneme olivovým olejem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.