Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jak už jsme se nejen v naší Kulinářské akademii několikrát přesvědčili, domácí věci jsou úplně nejlepší. Výjimkou není ani majonéza. Příprava není vůbec náročná a hotová majonéza otevírá dveře k mnoha kulinářským experimentům. Majonéza je totiž tzv. základní omáčka, to znamená, že z ní můžete připravit mnoho dalších skvělých omáček, např. tatarskou, koktejlovou nebo remuládu. Jak majonéza, tak všechny další omáčky se hodí do studené kuchyně – na přípravu salátů či kanapek. Pusťte se do přípravy domácí majonézy s Romanem Paulusem a Kulinářskou akademií Lidlu.

Recept na domácí majonézu

Suroviny:

  • 4 pasterizované žloutky
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron (šťáva)
  • 500 ml slunečnicového oleje

Postup

Žloutky smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej, až vznikne jemná majonéza.

Komentáře (1)

  • Host

    Host
    přidáno před 121 dny
    Kde člověk koupí pasterizované žloutky? Používám domácí vejce, ale pokud má člověk opravdu strach ze salmonelózy ať nedává vejce vůbec. Já dělám majonézu vez vajec. Mléko, sůl, hořčice, olej. Mléka dám tak půl deci, špetku soli, půl lžičky obyč. hořčice, olej přilévám při šlehání ponorným mixérem do zhoustnutí. Důležité je, aby obě tekutiny měli stejnou teplotu, tzn, pokud je mléko v lednici, dát si tam přes noc i olej nebo obráceně, vzít mléko i olej z komory.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.