Zmrzlinový dort s jahodami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Milují vaše děti zmrzlinu? Pak budou jistě nadšené ze zmrzlinového dortu podle Mirky van Gils Slavíkové. Nejlepší způsob, jak začít letní prázdniny.


Tagy

Cukrárna

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 5 × vejce „M“
  • 75 g cukr krupice Belbake
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × vanilkový lusk
  • 80 g hladká mouka Belbake
  • 1 g sůl Kania
  • 300 g jahody
  • 1 l zmrzlina Bon Gelati (jahodová, čokoládová, vanilková)
  • 300 g smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • na ozdobu Duhovky Mister Choc
  • 50 g moučkový cukr Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 233 kJ / 295 kcal

Bílkoviny

5,60 g

Tuky

17,20 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

0,23 g

Sacharidy

30,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy robota vložíme vejce, cukr, citronovou kůru a zrníčka vanilky a vyšleháme pevnou pěnu. Přidáme prosátou mouku se solí a opatrně zamícháme. Dortový ráfek zabalíme do alobalu nebo pečicího papíru a vlijeme připravené těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. 

02.Po vychladnutí vyřízneme piškot z formy. Lžící vyřízneme střed korpusu, neprokrajujeme až dolů a dlabeme, až vznikne miska. Vydlabaný piškot nadrolíme.

03.Jahody očistíme, zbavíme stopky, rozpůlíme a vyložíme jimi vnitřní obvod korpusu. 

04.Vydlabaný korpus s jahodami naplníme zmrzlinou. Jahodovou zmrzlinu nakrájíme na trojúhelníky a umístíme doprostřed korpusu. Do stran dáme na kusy nakrájenou čokoládovou zmrzlinu, navrch poskládáme vanilkovou, kterou uhladíme roztíracím nožem nebo lopatkou do polokoule. 

Vanilkovou zmrzlinu mírně přitlačujte, aby zaplnila všechny mezery.

05.Celý dort obsypeme rozdrobeným korpusem a necháme řádně vytuhnout.

06.Před podáváním ozdobíme dort ušlehanou šlehačkou, kterou naneseme pomocí cukrářského sáčku s širší ozdobnou špičkou. Dozdobíme podélně rozpůlenými jahodami, jedlými květy a Duhovkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo