Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Začátečník
Věděli jste, že můžete k cukroví nebo vánočce usrkávat i vánoční omáčku? Ale ne tak ledajakou. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na svou oblíbenou omáčku z naloženého sušeného ovoce a ořechů, která skvěle chutná jako samostatný zákusek, ale ještě lépe vynikne například s vanilkovými rohlíčky. Navíc si ji můžete ochutit zcela podle sebe – třeba portským vínem, skořicí nebo citronovou kůrou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
14 200 kJ / 3 392 kcal
Bílkoviny
62,40 g
Tuky
178,90 g
Vláknina
71,70 g
Sůl
0,03 g
Sacharidy
461,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené ovoce všeho druhu (na množství ani druzích nezáleží – použijeme, co zrovna máme ve spíži) zalijeme studenou vodou, aby bylo ovoce ponořené a necháme do druhého dne nabobtnat v lednici.
02.Druhý den přidáme nastrouhanou citronovou kůru a pod pokličkou zvolna vaříme (v té samé vodě) přibližně 2 hodiny. Omáčka se trochu zahustí, případně ji můžeme lehce promixovat tyčovým mixérem.
03.Po uvaření přidáme celé ořechy a zahustíme strouhaným perníkem.
04.Uchováváme v chladu, kde vydrží až dva týdny, a podáváme studené v kompotových miskách ideálně společně s cukrovím.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT