Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Napadlo by vás někdy připravit na grilu po tom všem masu a klobáskách i sladkou tečku v podobě výborného horkého dezertu? Šéfkuchař Roman Paulus vás přesvědčí o tom, že gril není výsadou pouze slané kuchyně, ale že na něm jednoduše připravíte i sladké dobroty. Tentokrát se společně podíváte na recept na quinou s banány, kokosem, skořicí a lesním ovocem. Pečená quinoa skvěle chutná, ale také dobře zasytí – jedna střední alobalová miska tak bude stačit pro celou hostinu – obzvláště když quinou naservírujete stejně jako Roman Paulus s jogurtem, ořechy a čerstvým ovocem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 277 kJ / 305 kcal
Bílkoviny
7,80 g
Tuky
9,90 g
Vláknina
7,40 g
Sůl
0,09 g
Sacharidy
46,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse rozmačkáme banány. Postupně k nim přidáme bílou quinou, kokos, skořici, med, vanilkový extrakt a mléko. Dobře promícháme a řídkou směs nalijeme do zapékací misky vhodné na gril. Na vrch rozmístíme zmražené ovoce.
02.Pečeme v grilu předehřátém na 160-180 °C a pečeme asi 1 hodinu, ideálně mimo přímý žár.
Dezert připravíte i v troubě. Pečte na 170 °C asi hodinu na program horkovzduch.
03.Po upečení porci naservírujeme na talíř a doplníme jogurtem, čerstvým ovocem, vlašskými ořechy a trochou javorového sirupu. Nakonec ozdobíme lístkem máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT