Zdravý dezert z quinoy na grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Napadlo by vás někdy připravit na grilu po tom všem masu a klobáskách i sladkou tečku v podobě výborného horkého dezertu? Šéfkuchař Roman Paulus vás přesvědčí o tom, že gril není výsadou pouze slané kuchyně, ale že na něm jednoduše připravíte i sladké dobroty. Tentokrát se společně podíváte na recept na quinou s banány, kokosem, skořicí a lesním ovocem. Pečená quinoa skvěle chutná, ale také dobře zasytí – jedna střední alobalová miska tak bude stačit pro celou hostinu – obzvláště když quinou naservírujete stejně jako Roman Paulus s jogurtem, ořechy a čerstvým ovocem.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × velký banán
  • 150 g bílá quinoa
  • 2 × lžíce strouhaný kokos
  • 2 × lžička mletá skořice
  • 3 × lžíce med
  • 1 × lžička vanilkový extrakt
  • 350 ml polotučné mléko
  • 750 g mražená zahradní ovocná směs
  • 200 g smetanový jogurt
  • 300 g čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 50 g vlašské ořechy
  • 50 g javorový sirup
  • 1 × snítka máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 277 kJ / 305 kcal

Bílkoviny

7,80 g

Tuky

9,90 g

Vláknina

7,40 g

Sůl

0,09 g

Sacharidy

46,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse rozmačkáme banány. Postupně k nim přidáme bílou quinou, kokos, skořici, med, vanilkový extrakt a mléko. Dobře promícháme a řídkou směs nalijeme do zapékací misky vhodné na gril. Na vrch rozmístíme zmražené ovoce.

02.Pečeme v grilu předehřátém na 160-180 °C a pečeme asi 1 hodinu, ideálně mimo přímý žár.

Dezert připravíte i v troubě. Pečte na 170 °C asi hodinu na program horkovzduch.

03.Po upečení porci naservírujeme na talíř a doplníme jogurtem, čerstvým ovocem, vlašskými ořechy a trochou javorového sirupu. Nakonec ozdobíme lístkem máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo