Vepřový pilaf s hráškem a mandlemi

play Přehrát video recept
Vepřový pilaf s hráškem a mandlemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Blízkovýchodní

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept na klasický pilaf s vepřovým masem podle Marcela Ihnačáka. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 3 × větší stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Znovín Znojmo
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 70 g celých mandlí Belbake
  • 250 g bulguru Arax
  • 150 g mraženého hrášku Chira
  • 4 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 840 kJ / 679 kcal

Bílkoviny

42,20 g

Tuky

28,70 g

Vláknina

13,40 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

63,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme bobkové listy, sůl, pepř a orestujeme dozlatova. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Podlejeme vínem, necháme odpařit alkohol a poté přilejeme vývar tak, aby maso bylo zalité pouze ze 2/3. Dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. V průběhu dušení podléváme podle potřeby vývarem.

02.Mezitím připravíme mandle a bulgur. Neoloupané mandle blanšírujeme ve vroucí vodě asi 2 minuty. Poté je scedíme a odstraníme slupku. Oloupané mandle orestujeme v suché pánvi (dáváme pozor, aby se nepřipálily).

03.V druhém hrnci přivedeme k varu 500 ml osolené vody. Bulgur nasypeme do větší misky nebo hrnce a zalejeme uvařenou vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme 10–15 minut nabobtnat.

04.K podušenému masu přidáme orestované mandle, rozmražený hrášek a nabobtnaný bulgur. Promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku.

05.Vepřový pilaf servírujeme v misce nebo v hlubokém talíři ozdobený nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo