Vepřová pečeně s gorgonzolou a mandlemi

play Přehrát video recept
Vepřová pečeně s gorgonzolou a mandlemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Marcel Ihnačák pro Vás tento týden připravil recept na vepřovou pečeni s gorgonzolou a mandlemi. Je to skvělý nápad na rodinný oběd. Určitě ho vyzkoušejte.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové pečeně v celku
  • 1 × malý květák
  • sůl s jódem Castello
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 100 g žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • mletý černý pepř Mikado
  • 50 g másla Pilos
  • 125 g čerstvého listového špenátu
  • 200 g gorgonzoly Lovilio
  • 1 × hrst celých mandlí Alesto
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 630 kJ / 629 kcal

Bílkoviny

56,20 g

Tuky

44,30 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

9,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě. V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme rozmarýn a na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje. K dozlatova opečeným houbám přidáme zblanšírovnaný květák a promícháme. Těsně před dokončením přidáme polovinu másla. Jakmile se rozpustí, přidáme špenát, osolíme a opepříme, stáhneme z ohně a lehce promícháme.

02.Vepřovou pečeni nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, lehce naklepeme a orestujeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Na každý plátek masa přidáme plátek gorgonzoly a nasekané mandle. Do pánve přidáme zbylé máslo a maso pokapeme citronovou šťávou. Vložíme zapéct do trouby nastavené na funkci gril, až se gorgonzola rozpustí.

Servírování:

03.Na talíř naservírujeme porci restovaných hub s květákem, na přílohu položíme plátek masa a přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo