Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Marcel Ihnačák pro Vás tento týden připravil recept na vepřovou pečeni s gorgonzolou a mandlemi. Je to skvělý nápad na rodinný oběd. Určitě ho vyzkoušejte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 630 kJ / 629 kcal
Bílkoviny
56,20 g
Tuky
44,30 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
9,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě. V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme rozmarýn a na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje. K dozlatova opečeným houbám přidáme zblanšírovnaný květák a promícháme. Těsně před dokončením přidáme polovinu másla. Jakmile se rozpustí, přidáme špenát, osolíme a opepříme, stáhneme z ohně a lehce promícháme.
02.Vepřovou pečeni nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, lehce naklepeme a orestujeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Na každý plátek masa přidáme plátek gorgonzoly a nasekané mandle. Do pánve přidáme zbylé máslo a maso pokapeme citronovou šťávou. Vložíme zapéct do trouby nastavené na funkci gril, až se gorgonzola rozpustí.
03.Na talíř naservírujeme porci restovaných hub s květákem, na přílohu položíme plátek masa a přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT