Vepřová krkovička s bramborem, cibulí, slaninou a zelným salátem

play Přehrát video recept
Vepřová krkovička s bramborem, cibulí, slaninou a zelným salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si pokrm inspirovaný alpskou kuchyní - vepřovou krkovičku s bramborem, cibulí, slaninou a zelným salátem. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová krkovice

  • 4 × plátky vepřová krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • grilovací koření Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna

Zelný salát

  • 800 g bílého zelí
  • kmín celý Mikado
  • 2 × stroužky česneku
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce řepkového oleje Promienna
  • bílý vinný ocet Acentino

Brambory se slaninou

  • 600 g brambor vařených ve slupce
  • 100 g anglické slaniny Pikok
  • 2 × červené cibule
  • 1 × palice česneku
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 597 kJ / 860 kcal

Bílkoviny

46,00 g

Tuky

51,70 g

Vláknina

10,00 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

55,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová krkovice

01.Plátky krkovice naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, osolíme a naklepeme plochou stranou paličky, aby se koření do masa lépe vmasírovalo. Plátky přendáme do mísy, zakápneme olejem a necháme 2 – 3 hodiny marinovat, ideálně však přes noc.

02.Maso opečeme v grilovací pánvi, přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.

Zelný salát

03.Zelí nakrouháme na nudličky, přidáme kmín, nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a propracujeme rukama, aby se ze zelí uvolnila šťáva. Přilijeme olej a ocet, znovu propracujeme a necháme odstát.

Brambory se slaninou

04.Celý česnek rozebereme na stroužky, ale neloupeme, zalijeme olejem a necháme při 70 – 80 °C pomalu konfitovat doměkka (asi 1,5 hodiny).

05.Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Poté nakrájíme na plátky a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Brambory vyndáme z pánve, do výpeku vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a dobře vypečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a konfitované stroužky česneku ve slupce a necháme orestovat. Nakonec vrátíme do pánve opečené brambory a přidáme nasekanou petržel.

Servírování

06.Plátky krkovice přeřízneme na poloviny a servírujeme s bramborami se slaninou. Zelný salát podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo