Vepřová krkovice se smetanovou hořčicovou omáčkou

play Přehrát video recept
Vepřová krkovice se smetanovou hořčicovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Šťavnatá vepřová krkovice najde své uplatnění ve spoustě receptů a jeden z těch nejzajímavějších je právě tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil krkovičku s hořčičnou smetanovou omáčkou, přičemž maso nejdříve orestoval ze všech stran (aby zůstalo krásně šťavnaté) a následně dusil doměkka. Kromě hrubozrnné hořčice přijde do omáčky i vývar nebo smetana a jako příloha tentokrát poslouží šťouchané brambory nastavované luštěninami, které takto díky vysokému obsahu bílkovin snadno poslouží i jako hlavní jídlo.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátek vepřová krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 80 g vepřové sádlo Pikok
  • 2 × cibule
  • 1 × snítka rozmarýnu
  • 100 g hrubozrnná hořčice Kania
  • 250 ml vepřový vývar
  • 250 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 750 g brambory
  • 250 g směs 7 obilovin s quinoou a čočkou Golden Sun
  • 100 g plnotučné mléko Pilos
  • 1 × hrst listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 220 kJ / 1 248 kcal

Bílkoviny

55,00 g

Tuky

79,90 g

Vláknina

14,20 g

Sůl

5,20 g

Sacharidy

82,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osolíme, opepříme a v pánvi s polovinou rozehřátého sádla zprudka opečeme z obou stran.

02.Plátky vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme snítku čerstvého rozmarýnu, hrubozrnnou hořčici, krátce opečeme a podlijeme vývarem. Do omáčky přidáme opečené maso i se šťávou, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.

03.Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Směs obilovin zahřejeme v mikrovlnné troubě dle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a v pánvi s druhou polovinou rozehřátého sádla orestujeme dozlatova.

04.Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme k nim předvařenou směs obilovin, na sádle orestovanou cibulku, mléko a polovinu nasekané petržele. Dobře promícháme a vytvoříme nastavovanou kaši.

05.Ke skoro hotové krkovici přilijeme smetanu a svaříme do zahuštění.

06.Do hotové omáčky přisypeme zbytek nasekané petržele.

07.Na mělký talíř servírujeme porci nastavované kaše, plátek dušené krkovice a obojí přelijeme smetanovou omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo