Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Šťavnatá vepřová krkovice najde své uplatnění ve spoustě receptů a jeden z těch nejzajímavějších je právě tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil krkovičku s hořčičnou smetanovou omáčkou, přičemž maso nejdříve orestoval ze všech stran (aby zůstalo krásně šťavnaté) a následně dusil doměkka. Kromě hrubozrnné hořčice přijde do omáčky i vývar nebo smetana a jako příloha tentokrát poslouží šťouchané brambory nastavované luštěninami, které takto díky vysokému obsahu bílkovin snadno poslouží i jako hlavní jídlo.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 220 kJ / 1 248 kcal
Bílkoviny
55,00 g
Tuky
79,90 g
Vláknina
14,20 g
Sůl
5,20 g
Sacharidy
82,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme, opepříme a v pánvi s polovinou rozehřátého sádla zprudka opečeme z obou stran.
02.Plátky vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme snítku čerstvého rozmarýnu, hrubozrnnou hořčici, krátce opečeme a podlijeme vývarem. Do omáčky přidáme opečené maso i se šťávou, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
03.Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Směs obilovin zahřejeme v mikrovlnné troubě dle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a v pánvi s druhou polovinou rozehřátého sádla orestujeme dozlatova.
04.Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme k nim předvařenou směs obilovin, na sádle orestovanou cibulku, mléko a polovinu nasekané petržele. Dobře promícháme a vytvoříme nastavovanou kaši.
05.Ke skoro hotové krkovici přilijeme smetanu a svaříme do zahuštění.
06.Do hotové omáčky přisypeme zbytek nasekané petržele.
07.Na mělký talíř servírujeme porci nastavované kaše, plátek dušené krkovice a obojí přelijeme smetanovou omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT