Vařená krůtí stehna s fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Podívejte se, jak připravit chutné krůtí maso s fazolemi a vařenou zeleninou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × spodní krůtí stehno Čerstvá porce
  • 1 × mrkev
  • 1 × petržel
  • 0,25 × celeru
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × svazek čerstvých bylinek (petrželka, tymián, rozmarýn)
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 100 g suchých bílých fazolí Cornfarm (namočených přes noc)
  • 1 × balení krájených loupaných rajčat Freshona
  • 2 l teplého kuřecího vývaru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 923 kJ / 699 kcal

Bílkoviny

61,40 g

Tuky

16,30 g

Vláknina

21,00 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

69,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel a celer nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a orestujeme v rozehřátém hrnci na olivovém oleji. Po chvíli přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Přidáme čerstvé bylinky svázané nití a podlejeme vínem. Po odpaření alkoholu z vína přidáme scezené fazole a krájená loupaná rajčata. Podlijeme vývarem, přidáme celé krůtí stehno a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 2 hodiny doměkka. Uvařené krůtí stehno vyjmeme na talíř a obereme od kosti.

Servírování

02.Do hlubokého talíře naservírujeme porci vařených fazolí se zeleninou a na ně kousky krůtího masa. Ozdobíme lístky petrželky a pokapeme olivovým olejem. Jako příloha je vhodná grilovaná bruschetta.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo