Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
2 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Podívejte se, jak připravit chutné krůtí maso s fazolemi a vařenou zeleninou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 923 kJ / 699 kcal
Bílkoviny
61,40 g
Tuky
16,30 g
Vláknina
21,00 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
69,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel a celer nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a orestujeme v rozehřátém hrnci na olivovém oleji. Po chvíli přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Přidáme čerstvé bylinky svázané nití a podlejeme vínem. Po odpaření alkoholu z vína přidáme scezené fazole a krájená loupaná rajčata. Podlijeme vývarem, přidáme celé krůtí stehno a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 2 hodiny doměkka. Uvařené krůtí stehno vyjmeme na talíř a obereme od kosti.
02.Do hlubokého talíře naservírujeme porci vařených fazolí se zeleninou a na ně kousky krůtího masa. Ozdobíme lístky petrželky a pokapeme olivovým olejem. Jako příloha je vhodná grilovaná bruschetta.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT