Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte uzenou krkovici se špenátem a čočkovým ragú podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 203 kJ / 765 kcal
Bílkoviny
49,80 g
Tuky
33,60 g
Vláknina
13,30 g
Sůl
7,20 g
Sacharidy
69,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou a omytou mrkev, celer a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Přidáme bobkové listy, nadrobno nakrájené 4 stroužky česneku a kuličky celého pepře. Osolíme a opepříme. Restujeme, dokud zelenina trochu nezměkne. Čočku propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Přidáme k zelenině, promícháme a podlijeme teplým vývarem.
02.Vaříme na mírném ohni asi 20 - 30 minut doměkka. Čočku nakonec ochutíme bílým vinným octem a nadrobno nasekanou listovou petrželí.
03.Uzenou krkovici nakrájíme na silnější plátky, osušíme papírovými ubrousky a grilujeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Asi 3 minuty před stažením z ohně přidáme do pánve 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a máslo. Po rozpuštění másla přidáme omytý a osušený špenát, lehce osolíme, opepříme a restujeme, až trochu změkne.
04.Do středu talíře naservírujeme čočkové ragú, vedle restovaný špenát a plátek grilované uzené krkovičky. Celé jídlo můžeme pokapat výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT