Uzená krkovice se špenátem a čočkou

play Přehrát video recept
Uzená krkovice se špenátem a čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte uzenou krkovici se špenátem a čočkovým ragú podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g uzené krkovice Pikok
  • 1 × mrkev
  • 0,5 × celeru
  • 1 × cibule
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 7 × stroužků česneku
  • kuličky celého pepře Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g čočky Cornfarm
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 300 g čerstvého špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 203 kJ / 765 kcal

Bílkoviny

49,80 g

Tuky

33,60 g

Vláknina

13,30 g

Sůl

7,20 g

Sacharidy

69,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čočkové ragú

01.Očištěnou a omytou mrkev, celer a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Přidáme bobkové listy, nadrobno nakrájené 4 stroužky česneku a kuličky celého pepře. Osolíme a opepříme. Restujeme, dokud zelenina trochu nezměkne. Čočku propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Přidáme k zelenině, promícháme a podlijeme teplým vývarem.

02.Vaříme na mírném ohni asi 20 - 30 minut doměkka. Čočku nakonec ochutíme bílým vinným octem a nadrobno nasekanou listovou petrželí.

Grilovaná krkovice

03.Uzenou krkovici nakrájíme na silnější plátky, osušíme papírovými ubrousky a grilujeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Asi 3 minuty před stažením z ohně přidáme do pánve 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a máslo. Po rozpuštění másla přidáme omytý a osušený špenát, lehce osolíme, opepříme a restujeme, až trochu změkne.

Servírování

04.Do středu talíře naservírujeme čočkové ragú, vedle restovaný špenát a plátek grilované uzené krkovičky. Celé jídlo můžeme pokapat výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo