Teriyaki omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Teriyaki omáčka je jedním ze základů japonské kuchyně a díky návodu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji teď snadno můžete připravit sami doma! Postačí vám k tomu restovaná lahůdková cibulka, mrkev, cibule a česnek a k tomu pár speciálních surovin v podobě rýžového vína mirin a rýžového sake. Kouzlo dotvoří už jen sójová omáčka a cukr. Hotová omáčka vydrží klidně i celý měsíc, ale jak ji jednou ochutnáte, už bez ni nebudete chtít vařit.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na teriyaki omáčku

  • 1 × lahůdková cibulka
  • ½ mrkve
  • ½ cibule
  • 20 g česneku
  • 180 ml sójové omáčky
  • 90 ml japonského rýžového vína mirin
  • 90 ml japonského rýžového sake
  • 200 g krupicového cukru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 267 kJ / 1 258 kcal

Bílkoviny

17,40 g

Tuky

1,30 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

25,70 g

Sacharidy

263,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Zeleninu očistíme, nakrájíme na velké kousky a zprudka opečeme v grilovací pánvi.

02.V hrnci smícháme sójovou omáčku, rýžové víno Mirin, rýžové sake a cukr. Omáčku zahřejeme, cukr rozpustíme, přidáme opečenou zeleninu přímo z pánve a lehce vaříme 20–30 minut.

03.Následně hotovou přecedíme přes sítko, přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici, kde vydrží minimálně měsíc.

04.Používáme k ochucení masa a ryb.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo