Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Teriyaki omáčka je jedním ze základů japonské kuchyně a díky návodu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji teď snadno můžete připravit sami doma! Postačí vám k tomu restovaná lahůdková cibulka, mrkev, cibule a česnek a k tomu pár speciálních surovin v podobě rýžového vína mirin a rýžového sake. Kouzlo dotvoří už jen sójová omáčka a cukr. Hotová omáčka vydrží klidně i celý měsíc, ale jak ji jednou ochutnáte, už bez ni nebudete chtít vařit.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 267 kJ / 1 258 kcal
Bílkoviny
17,40 g
Tuky
1,30 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
25,70 g
Sacharidy
263,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zeleninu očistíme, nakrájíme na velké kousky a zprudka opečeme v grilovací pánvi.
02.V hrnci smícháme sójovou omáčku, rýžové víno Mirin, rýžové sake a cukr. Omáčku zahřejeme, cukr rozpustíme, přidáme opečenou zeleninu přímo z pánve a lehce vaříme 20–30 minut.
03.Následně hotovou přecedíme přes sítko, přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici, kde vydrží minimálně měsíc.
04.Používáme k ochucení masa a ryb.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT