Terina z uzeného lososa s balkánským sýrem

Terina z uzeného lososa s balkánským sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si sváteční předkrm v podobě teriny z uzeného lososa s balkánským sýrem. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g uzeného lososa (plátky) Deluxe
  • 400 g jemného tvarohu Pilos
  • 100 g balkánského sýra Pilos
  • 2 × lžíce majonézy Mikado
  • 1 × citron
  • 1 × hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
  • černý pepř v mlýnku Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

713 kJ / 170 kcal

Bílkoviny

16,00 g

Tuky

10,10 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

3,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Potřebujeme

  • forma na terinu
  • potravinová fólie
  • struhadlo

Postup

01.Obdélníkovou formu na terinu vyložíme potravinovou fólií a následně plátky lososa tak, aby pokryly celou formu.

02.Tvaroh, rozlámaný balkánský sýr, majonézu a nastrouhanou citronovou kůru z důkladně omytého citrónu smícháme v misce pomocí vidličky. Přidáme najemno nasekanou omytou petrželku nebo pažitku a opepříme podle chuti. Připravenou směsí naplníme formu s lososem. Navrch poklademe zbylé plátky lososa a necháme několik hodin tuhnout v lednici.

Servírování

03.Ztuhlou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo