 
  Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Pro příznivce pálivých a ostrých jídel tu máme teplý mexický salát s mletým masem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 571 kJ / 376 kcal
Bílkoviny
17,40 g
Tuky
22,90 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
26,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Česnek a čerstvé bylinky nasekáme nadrobno a smícháme v misce s mletým masem, osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Rukou ze směsi tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 minut.
02.Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Omytou bílou část pórku nakrájíme na větší kousky a papriku na proužky. Na wok pánvi rozehřejeme olivový olej a proužky barevné papriky na něm orestujeme. Osolíme, opepříme, asi po 3 minutách přidáme pórek s bramborami a restujeme dozlatova. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Z omytých pálivých papriček odstraníme jadérka, nasekáme papričky nadrobno, přidáme k zelenině s pečenými masovými kuličkami krátce orestujeme. Nakonec přidáme kukuřici, rozmrazené zelené lusky a důkladně promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, nadrobno nasekaným tymiánem a petrželkou.
03.Salát s masovými kuličkami podáváme zatepla.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT