Sváteční dort s pralinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na dezerty, které skvěle vypadají i chutnají. Vyzkoušejte například sváteční višňový dort podle Markéty Krajčovičové.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 4 × vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 100 ml vlažné vody
  • 200 ml rostlinného oleje Promienna
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Krém

  • 750 g mascarpone Lovilio
  • 60 g vanilinového cukru Castello
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 225 g výběrového višňového džemu Maribel

Poleva

  • 400 g bílé čokolády Fin Carré
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Dort

  • Premium Trüffel pralinky s alkoholem a bez alkoholu J. D. Gross
  • strouhaný kokos Belbake na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 617 kJ / 1 109 kcal

Bílkoviny

12,10 g

Tuky

77,50 g

Vláknina

0,90 g

Sůl

0,82 g

Sacharidy

91,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, postupně přilijeme vodu, olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 min. Upečený korpus necháme vychladnout.

Krém

02.Mezitím připravíme krém. Mascarpone vyšleháme s vanilinovým cukrem, poté přilijeme 250 ml smetany a vyšleháme hladký krém.

Dort

03.Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Spodní korpus pomažeme ⅓ krému a polovinou višňového džemu, přiklopíme dalším korpusem. Ten opět pomažeme ⅓ krému a zbývajícím višňovým džemem a přiklopíme posledním korpusem. Zbylým krémem pečlivě pomažeme povrch dortu, zarovnáme všechny nerovnosti a dáme ztuhnout do ledničky.

Poleva

04.Polevu připravíme smícháním rozehřáté bílé čokolády se 150 ml horké smetany. Necháme trochu vychladnout a polijeme dort. Pomocí cukrářské karty vyhladíme polevu dohladka. Poté ozdobíme lanýžovými pralinkami a boky posypeme zčásti kokosem. Dort necháme v lednici ztuhnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo