 
  Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na dezerty, které skvěle vypadají i chutnají. Vyzkoušejte například sváteční višňový dort podle Markéty Krajčovičové.
 Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
4 617 kJ / 1 109 kcal
Bílkoviny
12,10 g
Tuky
77,50 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
0,82 g
Sacharidy
91,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, postupně přilijeme vodu, olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 min. Upečený korpus necháme vychladnout.
02.Mezitím připravíme krém. Mascarpone vyšleháme s vanilinovým cukrem, poté přilijeme 250 ml smetany a vyšleháme hladký krém.
03.Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Spodní korpus pomažeme ⅓ krému a polovinou višňového džemu, přiklopíme dalším korpusem. Ten opět pomažeme ⅓ krému a zbývajícím višňovým džemem a přiklopíme posledním korpusem. Zbylým krémem pečlivě pomažeme povrch dortu, zarovnáme všechny nerovnosti a dáme ztuhnout do ledničky.
04.Polevu připravíme smícháním rozehřáté bílé čokolády se 150 ml horké smetany. Necháme trochu vychladnout a polijeme dort. Pomocí cukrářské karty vyhladíme polevu dohladka. Poté ozdobíme lanýžovými pralinkami a boky posypeme zčásti kokosem. Dort necháme v lednici ztuhnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT