Sumeček africký se salátem, s broskvemi a parmezánem

play Přehrát video recept
Sumeček africký se salátem, s broskvemi a parmezánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovat nemusíte jen flákoty masa, na rozpálený rošt se totiž skvěle hodí i ryby. Dokáže vám to šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil recept na grilované filety sumečka afrického s lehkým letním salátem. Kromě toho, že se naučíte, jak správně nachystat rybu na gril, dozvíte se i jak namíchat svěží salát ze samých překvapivých ingrediencí – kromě salátových listů do něj přijde žlutý meloun, grilované broskve, rybíz a pražené vlašské ořechy. Celé kouzlo dokončí už jen pár kapek citronové šťávy a hoblinky parmezánu.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 2 × broskve
  • 200 g jemně zauzených filetů sumečka afrického
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,25 × melounu Cantaloupe
  • 1 × hrst červeného rybízu
  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst hoblinek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 390 kJ / 571 kcal

Bílkoviny

29,50 g

Tuky

37,00 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

36,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy orestujeme v pánvi na rozpáleném grilu. Broskve nakrájíme na větší kusy a grilujeme z obou stran dozlatova. Potom je necháme vychladnout.

02.Filety sumečka překrojíme na poloviny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rukou rozetřeme. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova.

03.Meloun přepůlíme a zbavíme semínek. Následně pomocí lžíce vykrojíme menší kousky. V misce je smícháme s rybízem, salátem, nasekanými opečenými ořechy a na plátky nakrájenými grilovanými broskvemi. Pokapeme olejem a šťávou z poloviny citronu.

Servírování:

04.Sumečka afrického servírujeme s broskvovým salátem posypaným hoblinkami parmezánu. Na závěr dochutíme pár kapkami citronové šťávy a olivového oleje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo