Sumeček africký s rajčaty, avokádem a jogurtem

play Přehrát video recept
Sumeček africký s rajčaty, avokádem a jogurtem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Sumeček africký se pro svou jednoduchou přípravu skvěle hodí na gril. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže, jak je to snadné – kromě samotné ryby vám bude stačit základní koření, rozpálený gril a citronová šťáva. Zbyde vám tak spousta času na přípravu přílohy, kterou je tentokrát jednoduchý jogurtový salát s avokádem, řapíkatým celerem a cherry rajčaty. Na závěr nezapomeňte obojí ozdobit čerstvými bylinkami a můžete podávat!

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × červená cibule
  • 2 × menší avokádo
  • 200 g cherry rajčata (mix barev)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1,5 × imetka (šťáva)
  • 100 g bílý jogurt Pilos
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá listová petržel
  • 300 g sumeček africký (filet)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 301 kJ / 550 kcal

Bílkoviny

37,70 g

Tuky

35,50 g

Vláknina

10,70 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

25,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nasekáme na menší proužky. Avokádo nakrájíme na menší kousky. Rajčata překrojíme na poloviny. 

02.Připravenou zeleninu přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, pokapeme olejem a šťávou z 1 limetky. Přidáme jogurt a nasekané bylinky (bazalku a petržel), důkladně promícháme a necháme chvíli odležet. 

03.Filety osolíme, opepříme a pokapeme olejem z obou stran. Grilujeme v rozpáleném grilu dozlatova asi 5 minut. Grilovanou rybu pokapeme olejem, šťávou z ½ limetky a posypeme listovou petrželí. 

04.Sumečka afrického podáváme se salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo