Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Sumeček africký se pro svou jednoduchou přípravu skvěle hodí na gril. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže, jak je to snadné – kromě samotné ryby vám bude stačit základní koření, rozpálený gril a citronová šťáva. Zbyde vám tak spousta času na přípravu přílohy, kterou je tentokrát jednoduchý jogurtový salát s avokádem, řapíkatým celerem a cherry rajčaty. Na závěr nezapomeňte obojí ozdobit čerstvými bylinkami a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 301 kJ / 550 kcal
Bílkoviny
37,70 g
Tuky
35,50 g
Vláknina
10,70 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
25,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nasekáme na menší proužky. Avokádo nakrájíme na menší kousky. Rajčata překrojíme na poloviny.
02.Připravenou zeleninu přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, pokapeme olejem a šťávou z 1 limetky. Přidáme jogurt a nasekané bylinky (bazalku a petržel), důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
03.Filety osolíme, opepříme a pokapeme olejem z obou stran. Grilujeme v rozpáleném grilu dozlatova asi 5 minut. Grilovanou rybu pokapeme olejem, šťávou z ½ limetky a posypeme listovou petrželí.
04.Sumečka afrického podáváme se salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT