Steak ze svíčkové s bramborami plněnými brynzou

play Přehrát video recept
Steak ze svíčkové s bramborami plněnými brynzou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak udělat steak, kterým potěšíte i toho největšího gurmána? To nám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × steaky z hovězí svíčkové Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × velké brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g brynzy Pilos
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × stroužek česneku
  • čerstvý kopr
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × plátky prosciutto crudo Dulano Selection
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 047 kJ / 968 kcal

Bílkoviny

60,10 g

Tuky

52,30 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

3,70 g

Sacharidy

65,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Přecedíme, přeřízneme napůl a vnitřek lžící vydlabeme tak, aby okraje zůstaly dostatečně pevné. V misce smícháme vydlabaný vnitřek brambor, brynzu, bíle části lahůdkové cibulky nasekané na kolečka (zelené části si odložíme na závěrečné zdobení), česnek nastrouhaný najemno, kopr zbavený dřevnaté časti nasekaný najemno, sůl a pepř.

02.Připravenou směsí naplníme poloviny brambor, obalíme prosciuttem, přendáme do zapékací misky nebo na plech a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut do zlatova.

03.Umyté a osušené steaky z obou stran pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Opečeme je zprudka v rozpálené pánvi s trochou oleje z každé strany do zlatohněda.

04.Tip: Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu.

05.Stáhneme z ohně, na každý steak položíme kousek másla, pokapeme trochou citronové šťávy, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat. 

Servírovaní:

06.Steak podáváme přelitý výpekem s bramborami plněnými brynzou. Jídlo dozdobíme koprem a nasekanými zelenými částmi lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo