 
  Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Jak udělat steak, kterým potěšíte i toho největšího gurmána? To nám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
4 047 kJ / 968 kcal
Bílkoviny
60,10 g
Tuky
52,30 g
Vláknina
8,40 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
65,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Přecedíme, přeřízneme napůl a vnitřek lžící vydlabeme tak, aby okraje zůstaly dostatečně pevné. V misce smícháme vydlabaný vnitřek brambor, brynzu, bíle části lahůdkové cibulky nasekané na kolečka (zelené části si odložíme na závěrečné zdobení), česnek nastrouhaný najemno, kopr zbavený dřevnaté časti nasekaný najemno, sůl a pepř.
02.Připravenou směsí naplníme poloviny brambor, obalíme prosciuttem, přendáme do zapékací misky nebo na plech a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut do zlatova.
03.Umyté a osušené steaky z obou stran pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Opečeme je zprudka v rozpálené pánvi s trochou oleje z každé strany do zlatohněda.
04.Tip: Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu.
05.Stáhneme z ohně, na každý steak položíme kousek másla, pokapeme trochou citronové šťávy, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
06.Steak podáváme přelitý výpekem s bramborami plněnými brynzou. Jídlo dozdobíme koprem a nasekanými zelenými částmi lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT