Steak sandwich s batátovými hranolky

play Přehrát video recept
Steak sandwich s batátovými hranolky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na steak sandwich s batátovými hranolky.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Steak sandwich

  • 600 g hovězího minutkového steaku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • grilovací koření Mikado

Batátové hranolky

  • 1 kg batátů
  • řepkový olej Promienna
  • grilovací koření Mikado

Sandwich

  • 4 × francouzské bagety
  • 100 g sýru Cheddar Mature Valley Spire - bloček
  • 100 g kysaného zelí Chira
  • 1 × mrkev
  • 1 × cibule
  • 80 g rukoly
  • kořeněné okurky Cornichons Freshona
  • hranolky z čerstvé zeleniny: řapíkatý celer, okurka, ředkvička, mrkev

Hořčicová majonéza

  • 4 × žloutky
  • 1 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 1 × lžíce francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml řepkového oleje Promienna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

10 647 kJ / 2 545 kcal

Bílkoviny

77,70 g

Tuky

159,60 g

Vláknina

18,30 g

Sůl

9,90 g

Sacharidy

203,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Steak sandwich:

01.Steaky osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a grilujeme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran medium rare. Maso vyndáme z pánve na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odležet. Poté nakrájíme na plátky a osušíme na ubrousku.

Batátové hranolky:

02.Batáty oloupeme, nakrájíme na stejně velké hranolky a pomalu smažíme v rozehřátém oleji dokřupava. Usmažené hranolky vyndáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný olej, a okořeníme grilovacím kořením.

Sandwich:

03.Bagetu rozřízneme podélně, spodní stranu sandwiche posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme rozpéct do rozehřáté trouby nastavené na horní gril. Na rozpečené pečivo položíme kysané zelí smíchané s nastrouhanou mrkví a najemno nakrájenou cibulí, plátky masa a čerstvou rukolu a přiklopíme druhou polovinou pečiva.

Hořčicová majonéza:

04.Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Servírování:

05.Sandwich podáváme s kořeněnými okurkami, zeleninovým crudités (hranolky z čerstvé zeleniny), hranolky z batátů a hořčicovou majonézou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo