 
  Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si kuřecí špízy s lehce nasládlou kukuřičnou omáčkou podle receptu Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
4 540 kJ / 1 085 kcal
Bílkoviny
76,90 g
Tuky
60,40 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
53,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené stehenní řízky rozdělíme na menší kousky, osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekaným rozmarýnem. Každý kousek masa obalíme plátkem šunky. Očištěnou hlívu nakrájíme na větší kousky a cibuli na čtvrtky. Suroviny napichujeme střídavě na špejle, které jsme předtím namočili do studené vody alespoň na 1 hodinu. Špízy opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova, podlijeme asi 70 ml vína a počkáme, až se odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Přendáme na plech, do pánve vložíme 50 g másla, přilijeme zbylé víno a počkáme, až se máslo rozpustí. Špízy přelijeme máslovo-vinnou šťávou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7 minut.
02.Omyté a očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. V hrnci rozpustíme 100 g másla v 50 ml olivového oleje. Brambory přendáme do mísy, přilijeme rozpuštěné máslo s olivovým olejem a rozmixujeme na hladkou kaši.
03.Na talíř naservírujeme porci bramborové pyré, špíz s kuřecím masem a přelijeme máslovo-vinnou omáčkou. Jídlo pokapeme olivovým olejem a posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT