Špíz s kuřecím masem a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si kuřecí špízy s lehce nasládlou kukuřičnou omáčkou podle receptu Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí špízy

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g krájené schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 4 × menší červené cibule nebo 6 lahůdkových cibulek
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml suchého bílého vína Sauvignon Vega Pati
  • 50 g másla Pilos

Bramborové pyré

  • 1 kg brambor
  • 100 g másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 540 kJ / 1 085 kcal

Bílkoviny

76,90 g

Tuky

60,40 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

53,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí špízy

01.Omyté a osušené stehenní řízky rozdělíme na menší kousky, osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekaným rozmarýnem. Každý kousek masa obalíme plátkem šunky. Očištěnou hlívu nakrájíme na větší kousky a cibuli na čtvrtky. Suroviny napichujeme střídavě na špejle, které jsme předtím namočili do studené vody alespoň na 1 hodinu. Špízy opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova, podlijeme asi 70 ml vína a počkáme, až se odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Přendáme na plech, do pánve vložíme 50 g másla, přilijeme zbylé víno a počkáme, až se máslo rozpustí. Špízy přelijeme máslovo-vinnou šťávou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7 minut.

Bramborové pyré

02.Omyté a očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. V hrnci rozpustíme 100 g másla v 50 ml olivového oleje. Brambory přendáme do mísy, přilijeme rozpuštěné máslo s olivovým olejem a rozmixujeme na hladkou kaši.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme porci bramborové pyré, špíz s kuřecím masem a přelijeme máslovo-vinnou omáčkou. Jídlo pokapeme olivovým olejem a posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo