Špikovaná krkovička s červeným zelím a bramborami

play Přehrát video recept
Špikovaná krkovička s červeným zelím a bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si skvělou krkovici s červeným zelím a brambory podle receptu Marcela Ihnačáka.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krkovička špikovaná ČESNEKEM a rozmarýnem

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 6 × menších stroužků česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce selského sádla Pikok

Dušené červené zelí

  • 500 g červeného zelí
  • 1 × lžíce selského sádla Pikok
  • 2 × červené cibule
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 3 × lžíce květového medu Marlene
  • 300 ml červeného vína Bordeaux Empereur
  • 2 × lžíce červeného vinného octa Acentino

Pečené brambory

  • 1 kg brambor
  • olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 633 kJ / 868 kcal

Bílkoviny

46,80 g

Tuky

44,20 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

63,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krkovička špikovaná česnekem a rozmarýnem

01.Do omyté a osušené krkovičky vytvoříme tenkým nožem 5–6 otvorů, do kterých dáme stroužky česneku a čerstvý rozmarýn. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Krkovičku orestujeme v pánvi na rozehřátém vepřovém sádle ze všech stran dozlatova. Přendáme na plech, přelijeme výpekem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1,5 hodiny. Po 45 minutách odstraníme alobal a dále pečeme odkrytou.

Dušené červené zelí

02.Ze zelí odstraníme vnější listy, vyřízneme košťál a nakrájíme ho na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci vepřového sádla, na kterém orestujeme červenou cibuli nakrájenou na tenké proužky, a ochutíme bobkovým listem. Po orestování přidáme nakrájené zelí, opepříme a osolíme. Po chvíli vmícháme med a víno. Zelí dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 45 minut doměkka. 5 minut před koncem přidáme červený vinný ocet.

Pečené brambory

03.Omyté neoloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Přendáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme olivový olej, 5 prolisovaných stroužků česneku a lístky čerstvého rozmarýnu a důkladně promícháme.

04.Brambory přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřaté na 180 °C asi 30 minut dokřupava.

Servírování

05.Na mělký talíř naservírujeme dokřupava upečené brambory, porci dušeného červeného zelí a plátek špikované krkovičky. Celé jídlo můžeme přelít výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo