Kuchyně
Italská
Počet porcí
60 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Existuje snad někdo, kdo by nemiloval špagety? Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na výborné a jednoduché špagety s mletým masem, rajčaty, lahůdkovou cibulkou a špenátem. Výhodou tohoto receptu, oproti klasickým boloňským špagetám, je, že ho budete mít za chvíli hotový. Kromě masa a zeleniny přijde do směsi ještě bílé suché víno a na hotové špagety ještě samozřejmě pořádná porce parmazánu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
168 kJ / 40 kcal
Bílkoviny
2,06 g
Tuky
1,92 g
Vláknina
0,26 g
Sůl
0,11 g
Sacharidy
3,44 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme mleté maso. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nasekanou bílou část lahůdkové cibulky a plátky česneku. Promícháme, přidáme máslo, které necháme rozpustit. Přihodíme nasekaná cherry rajčata, promícháme a dále restujeme. Přilijeme bílé suché víno a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Podle potřeby osolíme a opepříme. Do masové směsi přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, umytý a osušený mladý špenát a trochu vody z těstovin.
02.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Přidáme je k masové směsi a promícháme.
03.Špagety s mletým masem na závěr posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT