Kuchyně
Italská, Španělská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Zapomeňte na špagety ze školní jídelny! Těstoviny jsou úžasně jednoduché jídlo, které se dá připravit doslova na tisíce různých způsobů. Jeden z nich vám představí šéfkuchař Marcel Ihnačák. Připravil recept na špagety plné zajímavých chutí – hlavními přísadami jsou loupané krevety a fenykl, ale v dalších rolích se objevuje i česnek, lahůdková cibulka a chilli paprička, která dodá celému jídlu správný říz. Jediné, co ještě tento recept potřebuje, je smetana, bílé suché víno a ozdoba v podobě petrželové a fenyklové nati. A za pár minut můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 504 kJ / 598 kcal
Bílkoviny
31,50 g
Tuky
25,60 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
58,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu na špagety. Lahůdkové cibulky, česnek a papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Z fenyklu odřízneme nať (odložíme si ji na později) a odstraníme vnější listy. Nakrájíme ho na tenké proužky a přidáme do pánve.
02.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Ke směsi přidáme osušené krevety, osolíme, opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Promícháme a restujeme. Jakmile jsou opečené, podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Zalijeme smetanou a stáhneme oheň. Po chvíli sundáme z ohně, přidáme scezené špagety a nasekanou fenyklovou a petrželovou nať. Dochutíme citronovou šťávou.
03.Špagety s krevetami servírujeme v hlubokém talíři dozdobené listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT