Špagety s krevetami, fenyklem a chilli papričkami

play Přehrát video recept
Špagety s krevetami, fenyklem a chilli papričkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Španělská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zapomeňte na špagety ze školní jídelny! Těstoviny jsou úžasně jednoduché jídlo, které se dá připravit doslova na tisíce různých způsobů. Jeden z nich vám představí šéfkuchař Marcel Ihnačák. Připravil recept na špagety plné zajímavých chutí – hlavními přísadami jsou loupané krevety a fenykl, ale v dalších rolích se objevuje i česnek, lahůdková cibulka a chilli paprička, která dodá celému jídlu správný říz. Jediné, co ještě tento recept potřebuje, je smetana, bílé suché víno a ozdoba v podobě petrželové a fenyklové nati. A za pár minut můžete podávat!


Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × chilli nebo pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × fenykl
  • 120 g špagety Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 200 g syrových loupaných krevet
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 ml bílého suchého vína Soave
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • čerstvá listová petržel
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 504 kJ / 598 kcal

Bílkoviny

31,50 g

Tuky

25,60 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

58,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu na špagety. Lahůdkové cibulky, česnek a papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Z fenyklu odřízneme nať (odložíme si ji na později) a odstraníme vnější listy. Nakrájíme ho na tenké proužky a přidáme do pánve. 

02.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Ke směsi přidáme osušené krevety, osolíme, opepříme a podle potřeby pokapeme olejem. Promícháme a restujeme. Jakmile jsou opečené, podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Zalijeme smetanou a stáhneme oheň. Po chvíli sundáme z ohně, přidáme scezené špagety a nasekanou fenyklovou a petrželovou nať. Dochutíme citronovou šťávou.

03.Špagety s krevetami servírujeme v hlubokém talíři dozdobené listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo