Slezská klobása s dušeným zelím
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 17×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pro milovníky uzenin máme v Kuchyni Lidlu recept na Slezskou klobásu s dušeným zelím.

Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × Slezské klobásy Pikok
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • slunečnicový olej Promienna
  • 8 × kuliček nového koření Mikado
  • 1 × lžička celého pepře Mikado
  • 1 × lžička celého kmínu Mikado
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 0,5 × menší hlávky bílého zelí
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 500 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • voda nebo vývar na podlití

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 957 kJ / 1 185 kcal

Bílkoviny

44,80 g

Tuky

79,40 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

9,40 g

Sacharidy

33,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky, česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větším rozpáleném kastrolu se slunečnicovým olejem, až změknou (asi 3 minuty).

02.Slezskou klobásu zlehka nařízneme po obou stranách a přidáme do kastrolu k česneku a cibuli. Přidáme kuličky nového koření, pepř, kmín a bobkové listy a asi 5 minut restujeme.

03.Bílé zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme ke klobáskám, osolíme a důkladně promícháme a orestujeme. Podlijeme bílým vínem, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut, až zelí změkne. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.

Servírování

04.Slezskou klobásu s dušeným zelím na bílém víně servírujeme v hlubším talíři.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo