Kuchyně
Česká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pro milovníky uzenin máme v Kuchyni Lidlu recept na Slezskou klobásu s dušeným zelím.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 957 kJ / 1 185 kcal
Bílkoviny
44,80 g
Tuky
79,40 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
9,40 g
Sacharidy
33,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky, česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větším rozpáleném kastrolu se slunečnicovým olejem, až změknou (asi 3 minuty).
02.Slezskou klobásu zlehka nařízneme po obou stranách a přidáme do kastrolu k česneku a cibuli. Přidáme kuličky nového koření, pepř, kmín a bobkové listy a asi 5 minut restujeme.
03.Bílé zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme ke klobáskám, osolíme a důkladně promícháme a orestujeme. Podlijeme bílým vínem, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut, až zelí změkne. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
04.Slezskou klobásu s dušeným zelím na bílém víně servírujeme v hlubším talíři.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT