Skořicové churros s čokoládovou omáčkou

play Přehrát video recept
Skořicové churros s čokoládovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická, Španělská

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Víte, co to jsou churros? Tento ve Španělsku velmi oblíbený dezert vzdáleně připomíná české koblihy, ale jeho základem je odpalované těsto. To si jednoduše připravíte i doma – obzvláště snadno pak pomocí návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Hotové těsto pak stačí naplnit do cukrářského sáčku, ze kterého můžete vytlačovat jednotlivé churros přímo do horkého oleje. Po usmažení je stačí obalit ve směsi cukru a skořice a podávat například tradičně s čokoládovou omáčkou!

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 240 ml voda
  • 110 g máslo
  • 2 × lžička krupicový cukr
  • sůl
  • 125 g hladká mouka
  • 3 × vejce M
  • na smažení rostlinný olej
  • na obalování krystalový cukr
  • na obalování mletá skořice
  • 300 g čokoláda na vaření (52 %)
  • 150 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 284 kJ / 307 kcal

Bílkoviny

3,60 g

Tuky

21,00 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

26,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vodu, máslo, cukr a špetku soli přivedeme společně do varu. Vmícháme mouku a vaříme/odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně vmícháme vejce za pomoci šlehače a tím vznikne odpalované těsto. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout.

02.Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a stříkáme přímo do rozehřátého oleje. Konce odstřihneme čistými nůžkami a smažíme zprudka dozlatova. 

Pokud máte igelitový cukrářský sáček, použijte raději dva najednou. Odpalované těsto je poměrně tuhé a sáček by mohl prasknout. Ideální je, když použijete tuhý látkový pytlík.

03.Zlatavé churros ještě horké obalíme ve skořicovém cukru (směs mleté skořice a krupicového cukru). Podáváme s čokoládovou omáčkou.

Jak připravit čokoládovou omáčku?

04.Rozpustíme čokoládu a přidáváme smetanu, dokud nezískáme požadovanou konzistenci. Můžeme udělat hustší nebo řidší omáčku dle chuti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo