Kuchyně
Mexická, Španělská
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Víte, co to jsou churros? Tento ve Španělsku velmi oblíbený dezert vzdáleně připomíná české koblihy, ale jeho základem je odpalované těsto. To si jednoduše připravíte i doma – obzvláště snadno pak pomocí návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Hotové těsto pak stačí naplnit do cukrářského sáčku, ze kterého můžete vytlačovat jednotlivé churros přímo do horkého oleje. Po usmažení je stačí obalit ve směsi cukru a skořice a podávat například tradičně s čokoládovou omáčkou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 284 kJ / 307 kcal
Bílkoviny
3,60 g
Tuky
21,00 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
0,05 g
Sacharidy
26,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vodu, máslo, cukr a špetku soli přivedeme společně do varu. Vmícháme mouku a vaříme/odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně vmícháme vejce za pomoci šlehače a tím vznikne odpalované těsto. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout.
02.Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a stříkáme přímo do rozehřátého oleje. Konce odstřihneme čistými nůžkami a smažíme zprudka dozlatova.
Pokud máte igelitový cukrářský sáček, použijte raději dva najednou. Odpalované těsto je poměrně tuhé a sáček by mohl prasknout. Ideální je, když použijete tuhý látkový pytlík.
03.Zlatavé churros ještě horké obalíme ve skořicovém cukru (směs mleté skořice a krupicového cukru). Podáváme s čokoládovou omáčkou.
04.Rozpustíme čokoládu a přidáváme smetanu, dokud nezískáme požadovanou konzistenci. Můžeme udělat hustší nebo řidší omáčku dle chuti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT