Sirloin steak s gratinovanými batáty

play Přehrát video recept
Sirloin steak s gratinovanými batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Steak s bramborami, to je kombinace, která nikdy nezklame. Připravte si recept Marcela Ihnačáka na sirloin steak s gratinovanými batáty, který najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × sirloin steaky
  • 3 × batáty
  • 3 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 250 g sýra cheddar mature Valley Spire
  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × červená cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron
  • 2 hrsti rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 971 kJ / 1 188 kcal

Bílkoviny

71,40 g

Tuky

93,10 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

37,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Gratinované batáty

01.Batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Přendáme do misky, přidáme nadrobno nakrájený česnek, tymián, sůl, pepř, 200 g najemno nastrouhaného sýra cheddar a přilijeme smetanu. Důkladně promícháme, aby se cheddar spojil se smetanou. Přendáme do zapékací mísy, uhladíme a jemně přitlačíme, aby vše bylo v zapékací míse rovnoměrně rozložené. Posypeme na kolečka nakrájenou červenou cibulí, zbylým nastrouhaným sýrem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Prvních 20 minut pečeme přikryté alobalem, poté alobal odstraníme a dopékáme při stejné teplotě odkryté. Před podáváním necháme trochu vychladnout.

Steak

02.Steaky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme v rozpálené grilovací pánvi dozlatova (z každé strany asi 2 minuty). Poté stáhneme z ohně a na každý steak dáme kousek másla a citronovou šťávu dle chuti. Přikryjeme alobalem a necháme 3 – 5 minut odpočívat.

Rukolový salát

03.Omytou a osušenou rukolu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a zlehka promícháme.

Servírování

04.Steak servírujeme s gratinovanými batáty a rukolovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo