Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Steak s bramborami, to je kombinace, která nikdy nezklame. Připravte si recept Marcela Ihnačáka na sirloin steak s gratinovanými batáty, který najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 971 kJ / 1 188 kcal
Bílkoviny
71,40 g
Tuky
93,10 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
37,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Přendáme do misky, přidáme nadrobno nakrájený česnek, tymián, sůl, pepř, 200 g najemno nastrouhaného sýra cheddar a přilijeme smetanu. Důkladně promícháme, aby se cheddar spojil se smetanou. Přendáme do zapékací mísy, uhladíme a jemně přitlačíme, aby vše bylo v zapékací míse rovnoměrně rozložené. Posypeme na kolečka nakrájenou červenou cibulí, zbylým nastrouhaným sýrem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Prvních 20 minut pečeme přikryté alobalem, poté alobal odstraníme a dopékáme při stejné teplotě odkryté. Před podáváním necháme trochu vychladnout.
02.Steaky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme v rozpálené grilovací pánvi dozlatova (z každé strany asi 2 minuty). Poté stáhneme z ohně a na každý steak dáme kousek másla a citronovou šťávu dle chuti. Přikryjeme alobalem a necháme 3 – 5 minut odpočívat.
03.Omytou a osušenou rukolu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a zlehka promícháme.
04.Steak servírujeme s gratinovanými batáty a rukolovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT