Salát z chapadel peruánských kalmárů

play Přehrát video recept
Salát z chapadel peruánských kalmárů
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na výborný salát s kalmáry (kalamáry, chcete-li). Zjistíte, jak chapadla správně uvařit, i co se do takového salátu s mořskými plody dává. Kromě chapadel to jsou třeba ještě opečené brambory, cibule, fazole, paprika, rajčata a bylinky. Nakonec stačí talíř dokončit trochou rukoly, opečeným chlebem a pár kapkami olivového oleje.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 l vody
  • 1 × žlutá cibule
  • 1 × řapík celeru
  • 5 × stonků listové petržele
  • 3 × bobkové listy
  • 3 × kuličky černého pepře
  • 3 × kuličky nového koření
  • 400 g chapadel kalmára peruánského                                 
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g vařených brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × červená cibule
  • 200 g červených fazolí Freshona
  • 100 g žluté papriky                                                               
  • 100 g červené papriky
  • 1 × pálivá paprička
  • 10 × cherry rajčat                                                                    
  • ½ hrsti čerstvého koriandru
  • ½ hrsti listové petržele
  • 2 × citrony (šťáva)
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × vanička čerstvé rukoly                                                       
  • 2 × dýňové švýcarky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 666 kJ / 398 kcal

Bílkoviny

26,30 g

Tuky

11,40 g

Vláknina

8,50 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

49,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Chapadla vaříme asi 1 hodinu a patnáct minut ve vodě se žlutou cibulí, řapíkem celeru, bobkovými listy, kuličkami černého pepře a nového koření a stonky listové petržele. Maso necháme ve várce vychladnout a ještě teplé ho nakrájíme na kousky.

02.Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme.

03.V pánvi s trochou olivového oleje opečeme vařené brambory dozlatova.

04.V míse promícháme kousky chapadel, nudličky červené cibule, scezené a propláchnuté fazole, na kostky nakrájené papriky, rajčata na měsíčky a nahrubo nasekané bylinky. Dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec, těsně před servírováním přidáme i teplé opečené brambory.

05.Podáváme s čerstvou rukolou, pokapané olivovým olejem a s plátky oblíbeného pečiva opečenými na olivovém oleji.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo