Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na výborný salát s kalmáry (kalamáry, chcete-li). Zjistíte, jak chapadla správně uvařit, i co se do takového salátu s mořskými plody dává. Kromě chapadel to jsou třeba ještě opečené brambory, cibule, fazole, paprika, rajčata a bylinky. Nakonec stačí talíř dokončit trochou rukoly, opečeným chlebem a pár kapkami olivového oleje.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 666 kJ / 398 kcal
Bílkoviny
26,30 g
Tuky
11,40 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
49,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Chapadla vaříme asi 1 hodinu a patnáct minut ve vodě se žlutou cibulí, řapíkem celeru, bobkovými listy, kuličkami černého pepře a nového koření a stonky listové petržele. Maso necháme ve várce vychladnout a ještě teplé ho nakrájíme na kousky.
02.Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme.
03.V pánvi s trochou olivového oleje opečeme vařené brambory dozlatova.
04.V míse promícháme kousky chapadel, nudličky červené cibule, scezené a propláchnuté fazole, na kostky nakrájené papriky, rajčata na měsíčky a nahrubo nasekané bylinky. Dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec, těsně před servírováním přidáme i teplé opečené brambory.
05.Podáváme s čerstvou rukolou, pokapané olivovým olejem a s plátky oblíbeného pečiva opečenými na olivovém oleji.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT