Ryba na páře se zeleninou a šafránovou omáčkou

play Přehrát video recept
Ryba na páře se zeleninou a šafránovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kdy naposledy jste vařili se šafránem? Toto nejvzácnější koření světa se skvěle hodí k rybám, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravil tresku vařenou v páře se šafránovou omáčkou. Na tu budete kromě samotného šafránu potřebovat ještě například máslo a šalotku (jedná se o variaci na omáčku beurre blonde), a zatímco se ryba bude vařit, stihnete připravit i přílohu v podobě středomořské zeleniny. V zimě ji stačí orestovat v pánvi, ale v létě vám bude nejvíce chutnat, když ji před podáváním ugrilujete.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 ml bílý vinný ocet
  • 100 ml bílé víno Soave
  • 3 × větší šalotka
  • 1 × špetka šafrán Deluxe
  • 600 g treska (filet)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × stroužek česnek
  • 200 g cuketa
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 g brambory
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 450 kJ / 346 kcal

Bílkoviny

29,00 g

Tuky

17,50 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

13,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté scedíme.

02.Bílé víno, ocet, najemno nakrájenou šalotku, šafrán a trochu soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu. 

03.Rybí filety osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do napařovacího nástavce a vaříme v páře asi 8 minut dle výšky filetu. 

04.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme plátky česneku. Přidáme cuketu nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Poté doplníme vařenými brambory, rozpůlenými cherry rajčaty a lístky bazalky. Krátce promícháme a vypneme plamen.

05.Šafránovou omáčku na konci zjemníme kostičkami studeného másla, které v omáčce mícháme do rozpuštění.

06.Podáváme v hlubokém talíři. Restovanou zeleninu přelijeme šafránovou omáčkou, doplníme treskou vařenou na páře a ozdobíme lístkem bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo