Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Kdy naposledy jste vařili se šafránem? Toto nejvzácnější koření světa se skvěle hodí k rybám, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravil tresku vařenou v páře se šafránovou omáčkou. Na tu budete kromě samotného šafránu potřebovat ještě například máslo a šalotku (jedná se o variaci na omáčku beurre blonde), a zatímco se ryba bude vařit, stihnete připravit i přílohu v podobě středomořské zeleniny. V zimě ji stačí orestovat v pánvi, ale v létě vám bude nejvíce chutnat, když ji před podáváním ugrilujete.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 450 kJ / 346 kcal
Bílkoviny
29,00 g
Tuky
17,50 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
13,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté scedíme.
02.Bílé víno, ocet, najemno nakrájenou šalotku, šafrán a trochu soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu.
03.Rybí filety osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do napařovacího nástavce a vaříme v páře asi 8 minut dle výšky filetu.
04.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme plátky česneku. Přidáme cuketu nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Poté doplníme vařenými brambory, rozpůlenými cherry rajčaty a lístky bazalky. Krátce promícháme a vypneme plamen.
05.Šafránovou omáčku na konci zjemníme kostičkami studeného másla, které v omáčce mícháme do rozpuštění.
06.Podáváme v hlubokém talíři. Restovanou zeleninu přelijeme šafránovou omáčkou, doplníme treskou vařenou na páře a ozdobíme lístkem bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT